Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Spanje: Aardappelseizoen eindigt met 433% hogere prijzen

Volgens bronnen van de Lonja de León werd het aardappelseizoen gekenmerkt door goede telersprijzen en middelmatige tot lage rendementen van rond de 40 ton per hectare.

In het geval van de Red Scarlett aardappel is de prijs omhooggeschoten van de 60 euro die vorig jaar in dezelfde week werd betaald tot de huidige 320 euro per ton: een toename van 433%.

Het seizoen begon halverwege september 2018 met de eerste prijsnoteringen, die op dat moment ook al hoog lagen. De prijs voor de Red Scarlett bedroeg toen 220 euro per ton, wat betekent dat de prijs in de loop van het seizoen met 45% is gestegen. Nog groter was de toename voor de Agria aardappel, die aan het begin van het seizoen genoteerd werd op 250 euro en aan het eind op 390 euro per ton: een groei van 56%. Ten opzichte van dezelfde week van vorig jaar steeg de prijs voor deze aardappel met 20 euro. Verder ligt de prijs van Hermes aardappelen op 310 euro per ton, worden Desirée aardappelen evenals de Red Scarlett op 320 euro per ton genoteerd en liggen de prijzen voor de Pointiac en Kennebec op respectievelijk 390 en 400 euro per ton.

Voor het nieuwe seizoen wordt een areaal verwacht dat vergelijkbaar zal zijn met dat van het afgelopen seizoen. De verwachting is niet dat de goede marktprijzen veel invloed hebben op de omvang van de aardappelteelt aangezien deze zeer gespecialiseerd is en het gewas meestal onder contract staat.

Bron: www.agropopular.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven