Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Italië: jonge uienplanten getroffen door storm

De wervelstorm, die in de nacht van 25 maart over de provincies Bologna, Ravenna en Forlì-Cesena trok, heeft een groot deel van de uienzaailingen beschadigd. Deze waren een aantal dagen eerder ontkiemd.

Foto van donderdag 28 maart 2019

"Dit is te wijten aan het gebrek aan regen. De wind was sterk en heeft dus veel planten beschadigd. De schade is moeilijk in te schatten, maar ongeveer 40% van de oogst is aangetast. We zullen moeten afwachten hoeveel planten herstellen en hoeveel niet", zegt een technicus.

Er zal een soort van 'natuurlijke selectie' plaatsvinden omdat er veel meer hectare met uien zijn gezaaid in vergelijking met vorig seizoen.

"We hebben veel aanvragen voor gele uien gehad, misschien omdat die de meeste winst opleveren. En het is erg populair in het buitenland. Maar het is allemaal relatief en de markt zal de uiteindelijke waarde gaan bepalen", zegt een medewerker van het zaadbedrijf.

Publicatiedatum: