Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Azerbeidzjan wil granaatappelen naar Europa exporteren

Er zijn plannen om granaatappelen naar verschillende Europese landen te exporteren volgens Yusif Akhundov, de voorzitter van de Azerbaijan Pomegranate Producers and Exporters Association. Hij benadrukte dat de onderhandelingen gaande zijn om naar Letland, Polen en Frankrijk te exporteren. "Voor deze landen is de kwaliteit van groot belang en daar werken de telers nu aan. Export naar deze landen wordt verwacht in september."

Akhundov voegde eraan toe dat vorig jaar 180.000 ton granaatappelen werd geteeld. Er werd voor € 11 miljoen geëxporteerd. Tijdens de eerste drie maanden van 2019 werden granaatappelen in kleine hoeveelheden geëxporteerd. De belangrijkste bestemmingen waren Rusland, Oekraïne en Kazachstan. 

In 2017 werd 165.000 ton granaatappelen geteeld en de exportopbrengst was € 8,9 miljoen. Granaatappel is een nationaal product dat een grote rol speelt in de non-olie sector van het land. 

Volgens Menafn wordt Azerbeidzjan als enige land ter wereld gezien waar alle rassen granaatappelen geteeld worden. Ongeveer 70 rassen worden door heel het land geteeld. Gulovsha, Vesel, Shandi, Shirin en Bala Mursal worden vooral in lokale boomgaarden geteeld. Voor de verdere ontwikkeling van de granaatappelteelt worden maatregelen genomen om nieuwe rassen te creëren en nieuwe boomgaarden aan te leggen. 

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven