Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Deense DSV neemt Panalpina voor €4,1 mld over

Het Zwitserse logistieke bedrijf Panalpina is gezwicht voor een nieuw bod van €4,1 miljard van haar Deense rivaal DSV, waarmee er een einde komt aan een twee maanden durende overnamestrijd die bedoeld is om de transportsector op te schalen. 

DSV-directeur Jens Bjorn Andersen, die op jacht is naar overnamekandidaten om het wereldwijde bereik van zijn bedrijf mee uit te breiden en kosten te reduceren, heeft laten weten dat Panalpina een all-share bod van 2.375 DSV-aandelen voor elk Panalpina-aandeel heeft aanvaard. 

De aandelen van DSV stegen met 2,5%, terwijl die van Panalpina met 15% stegen. 

Door de samenvoeging van de activiteiten van DSV en Panalpina ontstaat 's werelds vierde grootste logistieke onderneming, die alleen Dhl, Kuehne & Nagel en DB Schenker boven zich heeft. 

De twintig grootste vrachtvervoerders domineren slechts een derde van de markt, wat aangeeft dat de sector rijp is voor overnames en allianties omdat bedrijven op zoek zijn naar manieren om hun winstgevendheid te verhogen en schaalvoordelen te benutten. 

Het nieuwe bod impliceert een prijs van €174,82 per Panalpina-aandeel, ten opzichte van het eerdere bod (februari) van DSV van €160,72 per aandeel en het initiële cash- en aandelenbod van €151,79 uit januari. 

Met het bod is er een einde gekomen aan de onenigheid tussen de aandeelhouders van Panalpina en investeerders omtrent de toekomst van het bedrijf. 

De Ernst Goehner Foundation, die 46% van de aandelen van Panalpina bezit, wist eerder de druk van aandeelhouder Cevian Capiyal (12,3%) en Atrisan Partners (9,9%) om te verkopen aan DSV te weerstaan.

De Foundation en Cevian geven nu beiden aan achter de deal te staan. "We zijn blij met de overeenkomst tussen Panalpina en DSV," vertelt Lars Forberg van Cevian. "We menen dat door deze combinatie één van de beste logistieke bedrijven ter wereld zal ontstaan."

Andersen verwacht DSV binnen twee tot drie jaar te integreren en heeft er alle vertrouwen in dat de mededingingsautoriteiten de overname goed zullen keuren. Hij is van plan om de winstmarge van het samengestelde bedrijf te verhogen. DSV is er eerder in geslaagd om de winstmarges van de bedrijven die het overnam te verbeteren wat betekent dat aandeelhouders DSV het voordeel van de twijfel geven. 

 

Bron: Reuters

Voor meer informatie:
DSV:
Flemming Ole Nielsen
Tel: +45 43 20 33 92
Email: flemming.o.nielsen@dsv.com 

Panalpina:
Robert Erni
Tel: +41 61 226 11 25
Email: robert.erni@panalpina.com 

Publicatiedatum: