Côme Vermersch, la Ferme Vermersch:

“Voorgekookte groenten passen bij de nieuwe eetgewoonten”

Een nieuwe trend heeft alles te maken met een gezond en lokaal product dat snel kan worden gekookt. Om hieraan te voldoen, biedt La Ferme Vermersch gekookte groenten aan. Nog maar kortgeleden heeft La Ferme Vermersch het aspergeseizoen geopend. Côme Vermersch legt uit dat "de asperges rechtstreeks van de teler komen (in de Landes) en 2 dagen na de oogst worden bewerkt.” Uiteindelijk hoeft de consument ze alleen maar op te warmen.

Behalve asperges worden ook veel andere groenten voorgekookt. “We koken spinazie, sperziebonen, erwten, wortelen, aardappelen, spruitjes, boterbonen, linzen, groene bonen, witlof, prei en artisjokharten. Ze worden verpakt aangeboden en kunnen een maand in de koelkast worden bewaard. Om ervoor te zorgen dat hun voedings- en smaakkwaliteiten behouden blijven, worden de groenten op een lage temperatuur gekookt zonder zout of additief.

“Frankrijk is momenteel ons enige afzetgebied, maar we staan open voor het idee om te exporteren,” vertelt Côme. “Steeds meer mensen uit de horecasector zijn ook geïnteresseerd in het product, maar dan vooral om praktische redenen. Het blijft lang goed en er is geen afval zoals bij een onbewerkt product. De verpakte gekookte groenten nemen ook minder ruimte in beslag. Het meest concrete voorbeeld is spinazie.“

Over La Ferme Vermersch
Op hun teeltbedrijf, gelegen in het hart van het departement Pas de Calais, telen Stéphane en Marie Vermersch granen, bieten en groenten. In 2006 hebben ze hun eigen spinazie kook- en verpakkingsstation opgezet. Aangemoedigd door deze veelbelovende start bieden ze nu meer dan 15 verschillende producten aan. De groenten zijn verkrijgbaar in verpakkingen van 300 gram tot 5 kilo.

Voor meer informatie:
La Ferme Vermerch
32 Rue Gambetta
Fontaine-lès-Croisilles
Telefoon: +33 (0)6 17 18 47 22
bcacheux@fermevermersch.com 
www.fermevermersch.com 


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven