EU-rapport:

Weinig controle op voeding die online wordt verkocht

Het aantal controles op levensmiddelen die via het internet worden verkocht is nog altijd beperkt, zo blijkt uit een rapport van de Europese Commissie. De controles waren beperkt en voornamelijk gericht op geregistreerde levensmiddelenbedrijven. De gevallen van niet-naleving hadden veelal te maken met etikettering en voorschriften voor gezondheidsclaims. Ook bleken er in sommige gevallen gevaarlijke stoffen als voedingssupplementen online te worden verkocht. 

Nu in heel Europa de internetverkoop van levensmiddelen toeneemt, is het noodzakelijk dat de controles verbeterd worden. Handhaving en samenwerking met landen buiten de EU zijn de voornaamste beperkingen voor een efficiënt toezicht op de online verkoop van levensmiddelen. 

Het rapport werd gebaseerd op onderzoeksmissies naar Denemarken, Frankrijk, Duitsland, Ierland, Portugal, Zweden en het Verenigd Koninkrijk die in 2017 werden ondernomen door het directoraat-generaal voor Gezondheid en Voedselveiligheid van de Europese Commissie. 

De meeste van de bezochte landen hadden geen speciale wetgeving voor dit type verkoop. Officiële controles hebben betrekking op de voedselhygiëne (voorschriften voor bewaartemperatuur, transport en traceerbaarheid), etikettering, gezondheids- en voedingsclaims. 

Bron: foodsafetynews.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven