Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Eindstand 65.000 euro voor editie 2018

Gouden hoed voor Freshriders

De uitreiking van de cheque ter waarde van 65.000 euro door Freshriders, dat al fietsend geld inzamelt tegen kanker, kreeg onlangs een feestelijk tintje doordat Dr. Leonore Tuijt, directeur van het Daniël den Hoed Fonds (onderdeel van de Erasmus MC Foundation) en professor Sonneveld de organisatie van de Freshriders verrasten met een Gouden Hoed. “Jullie ondersteunen inmiddels al 10 jaar het onderzoek naar kanker, dus deze hoed hebben jullie terecht verdiend!” aldus Leonore.

“We zijn superblij met de opbrengst van de Freshride 2018. 65.000 euro. Er is een structureel tekort aan onderzoeksgelden terwijl er zoveel winst te behalen is. Kanker is een slimme ziekte dus hoe eerder we deze kunnen diagnosticeren, hoe beter. Nu is het percentage wat na behandeling ziektevrij verklaard wordt gemiddeld 60% maar we streven ernaar dat kanker een chronische ziekte wordt in plaats van een dodelijke”, verklaarde Dr. Tuijt.

Jaarlijks komt er bij het Daniël den Hoed Fonds  zo’n 1,5 tot 2 miljoen aan donaties binnen, die voor 90-95% besteed worden aan kankeronderzoek. Het overige deel komt ten goede aan zorg en welzijn van de patiënten.

Inschrijving 2019 geopend
Ook in 2019 zullen de Freshriders weer zoveel mogelijk geld bij elkaar fietsen voor dit doel. Inschrijven voor de tocht is mogelijk. Voor meer informatie: www.freshriders.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven