Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Martijn van Damme, Dacomex:

"Moeizame handel op lui-dure uienmarkt"

Tholen - De uienmarkt kenmerkt zich momenteel als een lui-dure markt. "De vraag is ontzettend beperkt en de prijzen bij de teler zijn dermate hoog dat er weinig eer aan te behalen valt. Er ligt dan ook een aantal verpakkers stil, omdat er gewoonweg niets te verdienen valt", constateert Martijn van Damme van Dacomex uit Sint-Maartensdijk.

"Enkel uit Europa komt nog wat vraag, zoals het Verenigd Koninkrijk en er gaat wat middel naar Duitsland, maar ook daar gaat men binnenkort over op importuien ", vertelt Martijn. "Verder gaan er wat kleinere volumes uien naar Oost-Europa, veelal partijen met een gebrekje. Maar voor de betere uien wordt dermate veel geld gevraagd dat nagenoeg alle bestemmingen afhaken. Er zijn bijna overal goedkopere alternatieven voorhanden."

"Voor goede uien betaal je bij de boer momenteel 40 tot 46 cent met een baalprijs voor de middelsortering rond de 43/44 cent. De kwalitatief iets mindere partijen die naar Oost-Europa verkocht worden gaan voor prijzen tussen de 30 en 35 cent van de hand", vertelt Martijn. "Kwalitatief goede partijen zijn er voorlopig nog voldoende. Momenteel worden er echter weinig transacties gedaan."

"Met het oog op de Ramadan is er wel behoorlijk gespeculeerd, immers wordt hiervoor traditioneel meer volume gevraagd vanuit Afrika. Inmiddels zijn de orders voor het begin van de Ramadan vertrokken, maar die exportvolumes zijn toch erg tegengevallen. Al met al is het gezien de slechte marges nog een geluk dat de vraag beperkt blijft, de balans tussen inkoop en verkoop is momenteel echt zoek."

Voor meer informatie:
Dacomex
Provincialeweg 46
Sint-Maartensdijk 
Tel: 0166-662550
Fax :0166-664260
info@dacomex.nl 
www.dacomex.nl