Sébastien Morlet - Georges Helfer:

Een speciale avocadokalender

Momenteel zitten we midden in de overgangsperiode van de avocado's. Op de Europese markt zijn daarom veel avocado’s uit verschillende landen te vinden. Zo zijn er avocado’s uit Spanje, Israël, nog wat laatste uit Chili, Mexico en Colombia en de eerste uit Kenia, Peru, Zuid-Afrika, Brazilië en Marokko. Elk jaar valt deze overgangsperiode min of meer samen met de Paasdagen. Tijdens de Heilige Week en Pasen is er een piek te zien in de vraag en zijn er veel aanbiedingen. "Strategisch gezien is het dus essentieel om hierop voorbereid te zijn en de volumes, de prijzen en de kwaliteit op orde te hebben. Dit jaar is dat echter door de vele verschillende rassen die op de markt zijn echter bijzonder ingewikkeld,” legt Sébastien Morlet van Georges Helfer uit. De situatie in 2019 is relatief atypisch, omdat Pasen dit jaar de laatste week van april wordt gevierd.

Foto: Georges Helfer SA – Onze speciale editie van King: Paasavocado’s


Peru : tekort of gelijk aan die van 2018
“Over het algemeen heeft Peru een tekort of een seizoen aangekondigd dat gelijk is aan dat vorig jaar met een aanvankelijke vertraging. Volgens de statistieken voor het ras Hass, gemeten van begin maart tot aan week 16, zitten we op -50%. In dezelfde periode in 2018 zaten we op +50%, legt Sébastien uit. "Vorig jaar begon het seizoen eerder met meer merchandise, terwijl we dit jaar het tegenovergestelde hebben. Dit komt door een vertraging in de looptijd als gevolg van weersomstandigheden. Met betrekking tot de opbrengsten van de teelt begon het Peruaanse seizoen dankzij het feit dat er nieuwe hectares in het noorden van het land in gebruik werden genomen beduidend beter dan in 2018,” legt Sébastien uit.

Foto: Georges Helfer SA – In ontwikkeling zijnde bouw van onze toekomstige opslagplaats in Rungis


“Er worden betaalbare producten van topkwaliteit verwacht”
“Als importeur, ‘rijper’ en distributeur hebben we hoge verwachtingen van kwaliteitsavocado's. De afgelopen jaren zaten we op een markt die te maken kreeg met inflatie. De avocadohandel was meer gericht op de prijzen dan op de kwaliteit van het product. De druk van de markt was zodanig dat er op wereldniveau beheerfouten waren ten aanzien van de kwaliteit van het product. Hoewel we nog steeds met die factoren te maken (zullen) hebben, verwachten we ook weer uit te komen op een vorm van handel die meer gericht is op kwaliteit, waardoor de avocadoconsumptie kan blijven groeien met prachtige producten. Op deze manier kunnen we ons voorbereiden op de toekomst, waarbij het aanbod op de wereldmarkten vrij groot zal zijn en de prijzen naar alle waarschijnlijkheid zullen dalen,” besluit Sébastien.

Foto’s: Agro-concept: Plannen om de bewaarplaats uit te breiden in Plan d'Orgon


Voor meer informatie:
Sébastien Morlet
Georges Helfer
717 Avenue des Vergers
13750 Plan d’Orgon
+33 4 90 73 44 54
sebastien.morlet@helferfrance.fr 
www.georgeshelfer.com


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven