26 - 28 april 2019

Internationaal seminar over post-harvest en bewaartechnologieën in Beijing

De grootste tuinbouwlanden ter wereld focussen allemaal op belangrijke aspecten als bewaring en verwerking. Zo'n 70% van alle investeringen in de Amerikaanse tuinbouwsector zijn gericht op post-harvest-technologie. Het percentage groenten en fruit dat na de oogst verloren gaat, ligt tussen de 1,7% en 5%. Nederland, dat amper twee maal zo groot is als Beijing, is op de Verenigde Staten na de grootste leverancier van tuinbouwproducten ter wereld. Het grote voordeel van Nederland is het systeem van bewaring waardoor de verliezen van fruit, groenten en bloemen na de oogst tot minder dan 5% beperkt blijven. 

In China bedragen de gemiddelde verliezen van veld tot vork tussen de 20% en 40%. De verliezen tijdens transport lopen voor categorieën als aardbeien, druiven en bananen op tot wel 40%, voor longan, lychees en kiwi's is dit 30%, voor paddenstoelen, paksoi en sla 33% en voor bamboescheuten en tomaten meer dan 20%. 

Middelgrote Chinese bedrijven met een jaaromzet van zo'n €1,3 miljoen missen zo'n 10% van hun inkomsten als gevolg van verliezen na de oogst, wat neerkomt op €130.000. Om de de Chinese AGF-sector te helpen om deze verliezen te voorkomen, organiseert Wageningen University van 26 tot 28 april 2019 in Beijing een seminar getiteld 'Post-Harvest Management and Preservation Technology 4.0'.

Klik op deze link voor verdere informatie (Chinees).

Bron: Future Agriculture Information Center


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven