Groentenprijzen Ankara in 2019 met 40% gestegen

De groentenprijzen in de Turkse hoofdstad Ankara stegen 40,1% in de eerste drie maanden van het jaar volgens een rapport van de grootste Turkse handelsfederatie. 

Türk-Iş ( Confederatie van vakbonden) zei dat voedingsprijzen in Ankara met 0,73% daalden in maart, terwijl ze 21,1% op jaar op jaar basis gestegen waren. Ondertussen stegen de groentenprijzen met 6,2% in maart, met een gemiddelde per kg prijs voor groenten die steeg van € 1,15 naar € 1,24 in één maand tijd. 

Volgens het rapport stegen de basisuitgaven voor een gemiddeld gezin van 4 personen naar € 1.068, terwijl de maandelijkse uitgaven voor een 4 personen tellend gezin om voldoende voeding binnen te krijgen, wat bekend staat als de hongerdrempel, geraamd worden op € 328.

De inflatie voor Turkse voeding schommelde jaarlijks met 31% in januari, wat een vertraging in de algehele consumentenprijsinflatie voorkwam die vorige maand op 20,4% kwam. De Turkse regering heeft verkooppunten geopend in steden als Ankara en Istanbul om AGF te verkopen tegen lagere prijzen dan de marktwaarde in het kader van de verkiezingen van a.s. zondag.

Bron: ahvalnews.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven