Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Amerikaanse ambassadeur verwelkomt de Zoete Aardappel Week 2019

Hij staat tussen de geïmporteerde Amerikaanse zoete aardappelen die neergezet zijn voor de jaarlijkse viering van de Internationale Week van de Zoete Aardappel. VS ambassadeur in het VK, Woody Johnson, noemt Amerikaanse zoete aardappelen een 'mooi voorbeeld van de handel tussen de VS en het VK'. Amerikaanse telers telen een enorme hoeveelheid die goed verkoopt op de Britse markt. "We willen helpen om andere Amerikaanse producten net zo succesvol te maken."

Johnson was op de Londense New Covent Garden Market om nieuwe handelaren te ontmoeten en om te kijken naar de Amerikaanse zoete aardappelen. De feestweek wordt gehouden van 4 tot 18 april. Er zijn ook activiteiten in Duitsland, de Benelux en Frankrijk. Het VK richt zich op consumenten met pr en social media-activiteiten, waarvoor een keur aan online influencers op het gebied van voeding en gezondheid aangetrokken wordt. 

De afzet van zoete aardappelen heeft nu een waarde van 109 miljoen per jaar in het VK, waarvan de grootste hoeveelheid uit de VS komt. Afzet aan huishoudens is slechts 5% van de totale aardappelmarkt. "De traditionele aardappel blijft altijd populair. Maar met de voordelen van de zoete aardappel zijn er veel mogelijkheden om de afzet te laten groeien als consumenten geïnformeerd worden over de voordelen van dit product."

Hoge temperaturen en lange vorstvrije periodes vormen ideale condities voor de teelt van zoete aardappelen in de VS en telers hebben geïnvesteerd in opslag en logistiek om aan het VK te leveren.

De Internationale Week van de Zoete Aardappel 2019 focust zich op de voedingswaarde. "62% van de Britten hebben over de gezonde voordelen ervan gehoord. Maar met de campagne willen we meer mensen bereiken. We kijken uit naar een goed seizoen en het Amerikaanse product is er klaar voor."

Voor meer informatie:
Andrew Veveiros 
Email: VeveirosAM@state.gov 
Telephone: +44 207 8913 543


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven