Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Miniconferentie ‘Gerecycled plastics voor voedselcontactmaterialen’ op Empack ‘s-Hertogenbosch

De verpakkingsbeurs Empack heeft als één van haar hoofdthema’s voor 2019: Plastics Recycling. Het recyclen van plastic is een hot topic in de Nederlandse verpakkingsindustrie. Zo zoeken grote A-merk fabrikanten nieuwe samenwerkingen met innovators om het gebruik van plastic te reduceren, te hergebruiken of te recyclen. Het hoofdthema wordt onder andere behandeld in de vorm van een miniconferentie over gerecycled plastic voor voedselcontactmomenten.

“De industrie staat niet stil. Op dit moment wordt er meer dan ooit gewerkt aan duurzamere oplossingen. De tijd om over te gaan tot actie is dan ook nu en in het nieuws worden al volop allerlei duurzame initiatieven naar buiten gebracht”, legt Irma de Hoon, Group Event Director van Empack uit. “Zo zien we dat supermarktketens in de winkel alternatieven aanbieden voor een duurzamere verpakking. En op de valreep van 2018 viel het definitieve akkoord vanuit de Europese overheid voor een verbod op wegwerpplastic. Door al deze initiatieven lijkt het alsof plastic per definitie slecht is, maar is dat ook altijd zo? Het antwoord op deze vraag krijgen verpakkingsprofessionals in AGF op Empack 2019.”

Mini-conferentie op woensdag 3 april: Gerecyclede plastic voor voedselcontactmaterialen
Het recyclen van plastic is dan ook het hoofdonderwerp dat uitvoerig terugkomt tijdens Empack 2019. In samenwerking met NRK, onder leiding van Kris Callaert, wordt dit onderwerp behandeld in de vorm van een miniconferentie ‘Gerecycled plastic voor voedselcontactmaterialen’. Vier experts delen de laatste ontwikkelingen op het gebied van recycleerbare materialen die ingezet kunnen worden voor verpakkingen in de voedselindustrie. Welke wetgeving komt daarbij kijken? Waar dien je rekening mee te houden bij het testen van deze materialen? Is het nog altijd voedselveilig wanneer je gerecycleerd plastic verpakkingsmateriaal inzet voor de voedselindustrie?

10.00 tot 10.30 - Kunststof in de spotlights – Jur Zandbergen – Directeur NRK Verpakkingen
Kunststof wordt veelvuldig en zinvol toegepast omdat kunststofproducten veel voordelen kennen. De vraag om verdere verduurzaming van de product- en verpakkingscirkel, het verbeteren van het systeem van inzamelen en recyclen, alsmede het verminderen van zwerfafval op land en in zee neemt toe. De kunststofindustrie neemt haar verantwoordelijkheid in de verdere verduurzaming van de verpakkingsketen en heeft daartoe een Materiaalverduurzamingsplan Kunststofverpakkingen opgesteld.
In de lezing worden de positieve aspecten van kunststof belicht en wordt ingegaan op de noodzaak van en de belemmeringen in dit proces van verduurzamen. Jur Zandbergen is sinds oktober 2017 algemeen directeur van de Federatie Nederlandse Rubber en Kunststofindustrie en van de branchevereniging NRK Verpakkingen.

10.30 tot 11.00  - Initiatieven i.v.m. duurzaamheid in Verstraete iml' - Benedict Haemers - IML

11.00 tot 11.30 - Kunststof recyclaat als grondstof voor levensmiddelenverpakkingen? - Rik Eppingbroek - Rymoplast
Europa heeft ambitieuze doelstellingen op het gebied van kunststofrecycling. Sluit de beschikbare Europese wet- en regelgeving aan bij deze doelstellingen en wat zijn de mogelijkheden voor inzet van recyclaat voor de productie van levensmiddelenverpakkingen? Morssinkhof-Rymoplast neemt je graag mee in de wereld van kunststofrecycling en de productie van herwonnen grondstoffen ten behoeve van levensmiddelenverpakkingen. Waar staan we nu en welke stappen zijn er nog te nemen?

11.30 tot 12.00  - Hoe is het gebruik van gerecycleerde kunststoffen voor voedselverpakkingen wettelijk geregeld?' -  Kris Callaert – NRK Verpakkingen

Voor meer informatie:
Easyfairs
www.easyfairs.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven