Vietnam: grotere export dragonfruit


In de eerste drie trimesters van het lopende boekjaar heeft Vietnam 226.000 ton dragonfruit geëxporteerd voor in totaal 93 miljoen euro. Over het jaar genomen betekend dit een toename van 78,3% in volume en 93,7% in bedrag. Eenzelfde stijging is zichtbaar op andere exportmarkten van dragonfruit zoals China (107% in volume en 176,5% in bedrag), Canada (105% en 99%), Japan (14% en 36%) en Thailand (13% en 30%).

In de economisch ontwikkelde landen zoals de Verenigde Staten, Japan, Canada en de meeste Europese landen, ligt de prijs voor het fruit hoger dan het wereldgemiddelde. Het dragonfruit wordt naast de traditionele markten ook verkocht in Chili, Brunei en Groenland. Voor Vietnam zal de export van het dragonfruit de komende jaren toenemen, wanneer na een tijd van sluiting de markten van Zuid-Korea en Taiwan weer open zullen gaan. Bovendien is de markt van de Verenigde Staten aantrekkelijker geworden voor de export nu de autoriteiten hebben toegestaan dat fruit afkomstig uit Thailand, Indië en Vietnam doorgestraald mag worden.

De Vietnamese export van groente en fruit in het algemeen kent een toename. In de eerste drie trimesters van het lopende boekjaar heeft de export meer dan 378 miljoen euro opgeleverd. Dit is, volgens de laatste statistieken, een stijging van 13,5% over het jaar genomen. China is de grootste klant met 29,5% van de nationale export. 7,6% gaat naar Japan en 5,3% naar de Verenigde Staten.Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.