Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Herontwikkeling fruitloodsen M4H: Royal Roos tekent voor ‘De Werkplaats’

Royal Roos heeft een overeenkomst gesloten met Havenbedrijf Rotterdam voor de huur van een bedrijfsunit met kantoorruimte in De Werkplaats: één van de twee voormalige fruitloodsen in Merwe-Vierhavens (M4H).



De Werkplaats wordt na herontwikkeling opgeleverd in het tweede kwartaal van 2020. De voormalige fruitloods krijgt een nieuwe bestemming als verzamelgebouw voor innovatieve maakbedrijven. Door het vertrek van de havenactiviteiten uit M4H naar elders in het havengebied, wordt er in M4H plaats gemaakt voor een nieuwe generatie maakbedrijven in de Rotterdamse haven.

Maritiem ingenieursbureau
Royal Roos is een maritiem ingenieursbureau met een focus op ontwerp, modificatie en reparatie voor de offshore, bagger- en overige maritieme industrie. Met de nieuwe bedrijfsunit in De Werkplaats heeft Royal Roos een ruime werkplaats en kantoor, wat in combinatie met de beschikbare kaderuimte voor de deur veel extra mogelijkheden biedt om haar klanten in de maritieme sector optimaal te bedienen.

3D-printen
In De Werkplaats kan Royal Roos haar huidige activiteiten uitbreiden met het 3D-printen van vezelversterkte thermoplasten voor het vervaardigen van onderdelen voor de maritieme- en civiele industrie. Deze nieuwe activiteit representeert hun ambitie om pioniers te blijven in hun vakgebied. De Werkplaats biedt hiervoor een unieke ruimte middenin de Rotterdamse haven, aan het water, en dicht bij de stad.

M4H Rotterdam
Gemeente en Havenbedrijf Rotterdam ontwikkelen M4H tot een bruisend stadsdeel dat zich kenmerkt door een mix van nieuwe maakindustrie, stedelijke voorzieningen, wonen en cultuur. M4H vormt samen met RDM het Rotterdam Makers District; dé plek in de regio voor de innovatieve maakindustrie.

Bron: M4H
 

Publicatiedatum: