Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Programma Empack en Logistics & Distribution aangevuld met sessies van Thuiswinkel.org

Het kennisprogramma voor Empack en Logistics & Distribution is verder aangevuld met een aantal nieuwe sessies in samenwerking met Thuiswinkel.org. Bezoekers van deze beurzen vergaren graag kennis over nieuwe technologische mogelijkheden en vernieuwende verpakkingsmaterialen om nog beter, sneller of duurzamer te verpakken en verzenden, oplossingen voor een optimale warehousing of om nog sneller producten te kunnen produceren. Maar hoe staat dit in relatie tot duurzaamheid? Hoe ziet het retaillandschap er over 5 jaar uit? Zijn er nieuwe of geoptimaliseerde distributievormen voorhanden? In de presentaties - geïnitieerd door Thuiswinkel.org - krijgen bezoekers antwoorden op deze vraagstukken.

Miniconferentie E-Packaging
Thuiswinkel.org initieerde in 2013 ShoppingTomorrow, dat zich specifiek richt op e-commerce. Uit naam van ShoppingTomorrow wordt op donderdag 4 april van 10.00 tot 12.30 uur op Empack een miniconferentie georganiseerd over E-Packaging. Experts delen de laatste ontwikkelingen op het gebied van e-commerce verpakkingen in relatie tot duurzaamheid. Aan het woord komen Margreeth Pape en Ellen de Lange namens Thuiswinkel.org over respectievelijk de verduurzamingsplannen voor de branche en de lancering van de handleiding duurzame verpakkingen en Mike Zuurbier van PostNL vertelt over ‘1000 keer gebruiken: 99,9% minder verpakkingsafval’. Vanuit verschillende invalshoeken schijnen zij het licht op de vraag: Wat zijn de plannen en ontwikkelingen voor de toekomst op het gebied van E-commerce en Hoe kan de keten samenwerken om E-tail duurzamer te maken?

Seminars op Logistics & Distribution
Bovendien is ShoppingTomorrow contentpartner voor drie verschillende seminars op Logistics & Distribution. Zo behandelt Margreeth Pape (Beleidsadviseur Duurzaamheid, Verpakkingen en Logistiek bij Thuiswinkel.org) de winst in de keten met duurzame verpakkingen. Anne-Marie Nelck (specialist stedelijke distributie bij Transport en Logistiek Nederland) en Willem Boverhof (Bedrijfsontwikkeling bij Fietskoerier.nl) gaan in op duurzaam bezorgen via een cityhub. Verder is er een presentatie van Ellen de Lange (programmamaker duurzaamheid bij Thuiswinkel.org) en Mariëlle van Spronsen (programmamanager duurzaamheid bij PostNL) over hoe pakketbezorging verder verduurzaamd kan worden.  

Openingstijden Empack, Logistics & Distribution en Automation 2019
Tegelijkertijd met Empack en Logistics & Distribution vindt ook de vakbeurs Automation plaats in de Brabanthallen. De vakbeurzen zijn op woensdag 3 en donderdag 4 april te bezoeken van 9.00 tot 17.00 uur.
Voor meer informatie:
www.empack.nl
www.logistics-distribution.nl

Publicatiedatum: