"Exportprijs verse Chinese gember met 30% gestegen"

“Veel gemberteeltgebieden in China werden vorig jaar getroffen door extreme weersomstandigheden. Als gevolg van hevige regenval is een deel van de gember gaan rotten waardoor de totale oogst lager is. Dit geldt met name voor de hoeveelheden die geschikt zijn voor de handel. Om deze reden ligt de gemberprijs momenteel zo’n 30% hoger dan in dezelfde periode van vorig jaar,” vertelt Zhang Yang van Anqiu Xinlong Food.


Telers oogsten gember


Gemberoogst

"We bezitten een gemberareaal van 333 hectare in Anqiu, Shandong. Zo’n 133 hectare hiervan wordt door onszelf beheerd. De overige 200 hectare worden in samenwerking met locale telers beheerd. Op deze teeltbedrijven wordt de gember onder begeleiding van  gespecialiseerd personeel geteeld. De oogst wordt gecontroleerd om te garanderen dat deze aan de bedrijfsstandaarden voldoet. Onze gember heeft vorig jaar nauwelijks last gehad van het extreme weer omdat we tijdens iedere fase van het teeltproces strenge normen hanteren.”


Verse gember


Telers oogsten verse gember

"Momenteel exporteren we zo’n 85% van onze verse gember via Qingdao naar Europa, Zuidoost-Azië en het Midden-Oosten, zowel onder ons eigen merk als gastmerken. De overige 15% wordt via traditionele retailkanalen in het hele land afgezet.”


Fabrieksmedewerkers sorteren de vers geoogste gember

"Als de weersomstandigheden normaal zijn dan begint het gemberseizoen in Anqiu in oktober. De gember die wij momenteel afzetten werd vorig seizoen geoogst. In de toekomst willen we ons marktaandeel behouden en hopen we onze exportmarkten uit te breiden en verse gember naar nieuwe regio’s te exporteren.”

Contactpersoon: Zhang Yang
Anqiu Xinlong Food Co., Ltd.
Tel.: +86 139 6364 0217 
E-mail: 656863575@qq.com  


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven