Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Aandacht voor Oost-Europese en Marokkaanse uitbreiding en toenemende Chinese vraag

Fotoreportage Global Berry Congress

Tholen -Eerder deze week vond in Rotterdam het Global Berry Congress plaats. Er waren veel internationale bezoekers op het evenement afgekomen, waar gerenommeerde sprekers aanwezig waren. 

Tijdens het eendaagse congres werd gesproken over het opnieuw vormgeven van het toekomstige zachtfruitaanbod en de kansen voor de sector op de verschillende markten wereldwijd. 

China wordt al jaren beschouwd als het beloofde land voor premium verse AGF en dan in het bijzonder zachtfruit van hoge kwaliteit. Met name blauwe bessen worden in China als zeer gezond en smakelijk gezien.

Oost-Europa stond ook op de agenda. Deze regio blijft haar teelt uitbreiden en is in staat zachtfruit te leveren wanneer de aanvoer vanuit Midden-Europa beperkt is. Sommige van deze landen hebben echter dringend behoefte aan serieuze investeringen zodat zij hun volledige productiepotentieel kunnen bereiken.

De afgelopen jaren heeft ook Marokko haar blauwe bessenteelt sterk uitgebreid, waarbij de nadruk op vroege rassen ligt, die geoogst worden voor de belangrijkste producerende landen in Europa aan hun seizoen beginnen.

Brexit
Uiteraard was de Brexit ook een populair gespreksonderwerp. Zouden de Britten zich op hun weg naar huis moeten opstellen in de lange, trage rij van buiten de EU of niet? Maar even serieus, Britse bedrijven bereiden zich al geruime tijd op de Brexit voor zodat ze ook na het Britse vertrek uit de EU de handel voort kunnen zetten. De voorbereidingen blijven echter niet beperkt tot oplossingen voor zakelijke contracten, heffingen en vertragingen. Eén bedrijf heeft onlangs honderdduizenden euro's gespendeerd aan het oprichten van een Europese onderneming om zaken te kunnen blijven doen. Alle productregistraties die het bedrijf in het Verenigd Koninkrijk heeft, zullen niet meer worden erkend als het land uit de EU treedt. Het was dan ook noodzakelijk om het bedrijf in een Europees land te laten registreren.

De komende dagen volgen meer verslagen van de presentaties. Klik hier voor de fotoreportage


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven