Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Frutos Los Pisaos zet sterk in op biologische landbouw

Spaans familiebedrijf in Motril finalist in 14e editie ALAS Awards

De positie van Andalusië op de internationale markt is beter dan ooit. In 2018 bereikte de export vanuit deze Spaanse regio een waarde van 32 miljard euro, een recordcijfer.

Dit is te danken aan het succes van Andalusische bedrijven als Frutos Los Pisaos, dat de provincie Granada vertegenwoordigt als finalist tijdens de Alas Awards in de categorie 'Initiatie tot export'. Dit bedrijf is van plan om een vestiging in Centraal-Europa te openen in het kader van zijn internationaliseringsproces.

Frutos Los Pisaos is gevestigd in de gemeente Motril en is gewijd aan de teelt en export van tuinbouwproducten. Sinds zijn oprichting in 2003 heeft dit familiebedrijf ingezet op biologische landbouw en wordt er een grote verscheidenheid aan groenten en fruit van de beste kwaliteit geteeld, zowel in kassen als in de volle grond.

De grote vraag naar biologische producten in Europa was voor dit bedrijf vijf jaar geleden een reden om te gaan exporteren. Sindsdien is het exportaandeel van het bedrijf ieder jaar gegroeid. Het volume dat in het buitenland wordt afgezet is zelfs met meer dan 70% toegenomen, hetgeen voornamelijk bereikt is in samenwerking met Europese importeurs en groothandelaren.

Toekomstprojecten van het bedrijf zijn onder andere de ontwikkeling van nieuwe producten en de opening van de eerder genoemde vestiging in Centraal-Europa. Het laatstgenoemde project heeft tot doel om de Europese klanten beter van dienst te kunnen zijn, met name die in Scandinavië, Duitsland, Frankrijk en Nederland.

Frutos Los Pisaos is finalist in de Premium Awards voor de 'Internationalisering van het Andalusische Bedrijf', in de categorie 'Initiatie tot export'. Deze prijzen worden uitgereikt door Extenda, het Andalusische Bureau voor Buitenlandse Promotie.

 

"Er zijn veel mensen die zich sterk betrokken voelden bij dit project en zich er echt voor hebben ingespannen. Deze prijs zou hier een mooie erkenning voor zijn", stelt Juan Carlos Valdés, administratief manager van het bedrijf.

Meer informatie:
Frutos Los Pisaos
Rambla de Puntalón, 
Camino de las Ventillas s/n
18600 Motril, Granada
T: +34 958 069 116
www.lospisaos.es

Francisco Rosillo // rosillo@lospisaos.es // 625 877 670
Francisco García // fgarcia@lospisaos.es // +34 637 826 116
Guillermo Justo // guillermo@lospisaos.es // +34 661 319 360

Publicatiedatum: