Na succesvolle pilot

Lidl VK introduceert 'Too Good to Waste' AGF-box

Na een succesvol verlopen proefperiode zal Lidl de 'Too Good to Waste'-AGF-box uitrollen naar al haar winkels in Groot-Brittannië. 

De box, die verkocht wordt voor €1,75, is gevuld met 5 kilo onverkochte, verkleurde of licht beschadigde groenten en fruit die nog wel prima te eten zijn.

De retailketen voegt eraan toe dat de dozen dagelijks door 'versspecialisten' in de winkels worden samengesteld en beschikbaar zijn voor klanten vanaf dat de winkel 's ochtends opengaat tot 12.00 uur. Na deze tijd worden de overgebleven dozen aan lokale goede doelen geschonken via het Lidl-project 'Feed it Back'. 

Christian Härtnagel, directeur van Lidl VK: "De positieve reacties die we tijdens de proefperiode hebben ontvangen, waren geweldig, zowel van collega's als klanten. We zijn daarom erg blij dat we het project nu landelijk uit kunnen rollen. We vinden het daarnaast leuk om te zien dat andere supermarkten dit initiatief overgenomen hebben."

"Het geweldige aan dit initiatief is dat het niet alleen voedselverspilling voorkomt maar dat het onze klanten ook helpt om geld over te houden."

Gedurende de pilot, die in augustus begon, verkocht Lidl meer dan 50.000 'Too Good to Waste'-dozen. Volgens de retailketen is hiermee de verspilling van 250 ton AGF voorkomen.

 

Bron: northwichguardian.co.uk


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven