Vraag naar fairtrade bananen neemt in Canada toe

De vraag naar biologische fairtrade bananen is momenteel sterk. "Onze beste maanden zijn april en mei maar de vraag is dit jaar eerder aangetrokken. Maart is een uitstekende maand geweest," vertelt Jennie Coleman van het in in Quebec gevestigde Equifruit. "Dit is doorgaans een prima seizoen voor bananen. Er is al geruime tijd geen lokaal fruit meer beschikbaar. Ik denk echter dat het ook te maken heeft met het groeiende bewustzijn met betrekking tot fairtrade producten. Onze omzet is vorig jaar gestegen en als we de afzet zien stijgen in het piekseizoen, dan heeft dit waarschijnlijk te maken met het toenemende bewustzijn."

Aanvoer afstemmen
Tegelijkertijd is de aanvoer van bananen consistent. Equifruit werkt samen met twee coöperaties van kleine telers, één in Peru en één in Ecuador. Hoewel er sprake is van een lichte daling van de aantallen uit Peru, als gevolg van zware regenval, wordt de aanvoer ruimschoots aangevuld door Ecuador. "We zien in deze periode van het jaar wel vaker een daling. Dit heeft te maken met de teeltcyclus," licht Coleman toe. 

Equifruit zal ook dit jaar weer deelnemen aan de vakbeurs van de Canadian Produce Marketing Association, die van 2 tot 4 april gehouden wordt in Montreal. "Het is een geweldige gelegenheid om de contacten met klanten en handelaars aan te halen," vervolgt Coleman. "Onze supply chain manager is net terug van een inkoopreis naar Mexico en Guatemala, waar hij telers bezocht heeft die we vorig jaar tijdens de CPMA-vakbeurs hebben ontmoet. Het is spannend om de overstap van de beursvloer naar de plantage mee te maken!"

De kinderen van Equifruit-directeur Jennie Coleman's --Juliette (l) en Paul-Henri (r) met één van de telers uit Nicoverde,  een Costa Ricaans bedrijf dat sinds kort  ananas aan Equifruit levert. 

Equifruit grijpt de vakbeurs ook aan om haar nieuwe biologische fairtrade ananas te presenteren."We hebben het product al bij Sobeys Quebec geïntroduceerd," vertelt Coleman. "Er is in Canada nog steeds veel ruimte voor groei voor fairtrade bananen maar we merken dat er ook kansen zijn om een tweede fairtrade product bij ons huidige klantenbestand te introduceren."

Voor meer informatie: 
Jennie Coleman
Equifruit, Inc.
Tel : +1-514-910-4360
jennie.coleman@equifruit.com 
www.equifruit.com


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven