Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Carmen Nicolás, van Just Quality:

"We willen wereldleiders worden in de kwaliteitscontrole van groenten en fruit"

"Zowel op de plaats van herkomst als op de plaats van bestemming voeren we een controle uit van de interne en externe kwaliteit van groenten en fruit. Ons kwaliteitscontroleteam reist ofwel af naar de verwerkende pakstations, in het geval van controles op de plaats van herkomst, ofwel naar de havens of afzetplatforms, in het geval van controles op de bestemming. De kwaliteit van het product wordt dan geverifieerd en het bijbehorende rapport wordt in realtime aan onze klanten verstrekt via onze eigen app, die alleen toegankelijk is voor onze technici", vertelt Carmen Nicolás, CEO van Just Quality.

Just Quality is een Spaans technisch dienstverlenend bedrijf, dat internationaal georiënteerd is en is gespecialiseerd in de kwaliteit van tuinbouwproducten. Alle werknemers hebben een universitaire opleiding genoten die gerelateerd is aan agronomie en beschikken daarnaast over uitgebreide werkervaring in de groenten- en fruitsector. Het bedrijf is permanent aanwezig in meer dan 25 landen. "We hebben eraan gewerkt om teams te hebben in de belangrijkste telende en importerende landen, dus we zijn aanwezig in Zuid-Amerika, Canada, Europa, Zuidoost-Azië, het Midden-Oosten en Noord-Afrika".

In het geval van de controles op de plaats van herkomst dienen de rapporten van dit bedrijf ertoe om ervoor te zorgen dat handelaars, klanten en tussenpersonen er vertrouwen in hebben dat het product voldoet aan alle eisen die de eindgebruiker stelt. Op die manier wordt een redelijke garantie geboden dat er geen klachten zullen komen over de smaak, sappigheid, maat of kleur van het product, of met betrekking tot schilschade of andere kwaliteitsproblemen bij de aankomst op het afzetpunt. Ook de containers, pallets en de temperatuur tijdens het laden worden gecontroleerd.

De controles op de plaats van bestemming verzekeren de koper ervan dat de producten voldoen aan de eisen van zijn bestelling. Tegelijkertijd helpen ze de verkoper te controleren in hoeverre zijn eigen kwaliteitscontrolesysteem effectief is.

In het geval van inspecties ten gevolge van een klacht vormen de rapporten van Just Quality altijd de basis voor een zakelijke overeenkomst tussen de partijen in kwestie aangezien ze zijn uitgegeven door een gespecialiseerd en onafhankelijk bedrijf.

Carmen Nicolás vertelt over de app waarmee ze werken. "Als het gaat om bederfelijke producten, is de tijd die het kost om informatie te verzamelen van vitaal belang. De genoemde app voorziet onze klanten van realtime informatie in alle landen waar we actief zijn. Deze service wordt gebruikt voor alle producten die lange afstanden afleggen. Op korte afstanden zijn de controles vooral nodig bij groenten en zachtfruit".

Kwaliteitscontrole is niet de enige service van Just Quality. Andere diensten en mogelijkheden die het bedrijf biedt, zijn onder andere de implementatie van kwaliteitssystemen, de uitbesteding van technische afdelingen (geheel of gedeeltelijk) en steun voor innovatieve projecten, zowel op nationaal als op internationaal niveau.

Met betrekking tot de factoren die Just Quality onderscheiden van zijn concurrenten, benadrukt Carmen Nicolás de filosofie van het bedrijf en de manier waarop deze toegepast wordt in het dagelijks werk. Deze filosofie "is gebaseerd op drie fundamentele pijlers: De eerste is technische kwalificatie: al onze werknemers hebben een graad in de landbouwkunde en zijn door ons opgeleid. Op nummer twee staat onze brede kennis: we zijn deskundigen in het verbeteren van bedrijven, vanaf de rassenkeuze tot aan de verzending, omdat we alle processen controleren. De derde is betrokkenheid bij de klant. Er is altijd iemand van ons team in de buurt van onze klanten, die in realtime ondersteuning kan bieden".

Om zijn huidige klanten te behouden en te blijven groeien, blijft het bedrijf erop inzetten om zijn internationale structuren uit te breiden. "Dit jaar hebben we een grote inspanning geleverd in de uitbreiding van onze structuren in Griekenland, Egypte en Turkije, vanwege de complexiteit van de citrusmarkt en de noodzaak voor onze klanten om de plaatsen van herkomst te diversificeren. Op de middellange termijn hopen we de wereldleiders te worden in kwaliteitscontrole, erkend vanwege de nauwkeurigheid van ons werk en de soepelheid van onze dienstverlening", besluit Carmen Nicolás.


Voor meer informatie: 
Just Quality Systems 
Leonardo da Vinci 2, 1-B, 
30140 Santomera, Murcia
carmen.nicolas@justq.eu
www.justq.eu 

Publicatiedatum: