Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

“We plukken, koken en zetten wilde paddenstoelen af uit 's werelds mooiste bossen”

Magda SAS is een bedrijf dat sinds 1992 gespecialiseerd is in de verkoop van diepgevroren wilde paddenstoelproducten. “We werken voornamelijk met wilde producten die we in alle delen van de wereld gaan plukken. We hebben daarom paddenstoelen uit Oost-Europa, uit het bos in de Karpaten in Roemenië, uit Rusland, Chili en zelfs de provincie Yunnan in China. Onze belangrijkste rassen zijn cantharellen, morieljes en eekhoorntjesbrood. We verkopen onze producten aan grootwinkelbedrijven, diepvriesbedrijven, maar ook aan de horeca en de industrie – in Frankrijk en daarbuiten,” legt Sophie Leclerc van de marketingafdeling van Magda S.A.S. uit.

Klein voorjaarsgerecht: speltsalade, asperges en morieljes


Over de beschikbaarheid van wilde paddenstoelen zegt Sophie het volgende: “Er is geen sprake van uitputting van de hulpbronnen. Integendeel, de wijzigingen die betrekking hebben op de verandering van het klimaat leiden tot een verschuiving van de plukgebieden. Omdat we onze producten uit verschillende plukgebieden halen, zijn de benodigde volumes gegarandeerd,” bevestigt Sophie.


De Franse markt is al een tijdje in beweging en hetzelfde geldt voor de producten die het bedrijf ontwikkelt om aan de vraag te voldoen.


“De afgelopen jaren hebben we een toenemende vraag kunnen constateren naar vegetarische gerechten met champignons. We hebben ons daarom aangepast aan de markt en groentengerechten ontwikkeld uit een mix van asperges, bonen, spelt en zelfs risotto op basis van spelt en eekhoorntjesbrood.” Een kant-en-klaarmaaltijd is echter niet het enige waar de Fransen naar op zoek zijn. Sophie legt uit dat ook de vraag naar diepgevroren biologische producten en ‘made in France’-producten toeneemt. "Omdat de volumes wilde paddenstoelen in Frankrijk onvoldoende zijn, gaan ze vooral naar de versmarkt. Om ook aan de vraag naar lokale producten te kunnen voldoen, hebben we ons aanbod van Franse groenten ontwikkeld. We bieden courgette en paprika in stukjes en een vegetarisch stoofpotje als zomerse groenten en een zomers gerecht aan. Daarnaast hebben we onlangs diepvriesproducten met champignons en biologische groenten geïntroduceerd.”


Voor meer informatie:
Magda SAS
164 Avenue de St Tronquet
84130 Le Pontet, France
+33 4 90 60 82 53
contact@magda-sas.com  
www.magda-champignons.com 

Publicatiedatum: