Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Eerste avocadokwekerij in Italië

"In april zullen we starten met het planten van ongeveer 40 hectare avocado. Hiermee zijn we de eersten die dit gewas in Italië telen. De verwachting is dat er ongeveer 32.000 bomen worden geplant. Het is voornamelijk Hass, maar ook een deel zal bestaan uit Ettinger, Pinkerton, B.L. en Reid. Hiermee kunnen we onze klanten van november tot mei voorzien van avocado's", zegt Dario De Lisi, commercieel manager bij Masseria Fruttirossi in Castellaneta.

's Werelds grootste avocadotelers zijn Colombia, Mexico, Marokko, Peru en Spanje (de laatste is de leider in Europa). Italië, met zijn bijzondere bodem- en klimaatkenmerken, met name in het zuiden, zou kunnen investeren in dit soort gewassen, dat in toenemende mate bij Europeanen in trek is.

Masseria Fruttirossi uit Apulië staat bekend om de teelt van gewassen met een hoge gezondheidswaarde waaronder granaatappelen. "Wetenschappelijk onderzoek benadrukt de gunstige aspecten van avocado's. Dit gewas gaat dan ook goed samen met de bedrijfsidentiteit. De avocado zullen net als ons andere fruit onder het merk Lome Super Fruit op de markt worden gebracht."

"De avocadoteelt is vergelijkbaar met die van de granaatappel maar zonder metalen palen en staaldraden voor de ondersteuning. Om de planten in de winter te beschermen, zal er een antivriessysteem worden geïnstalleerd."

"Op dit moment wordt de grond bewerkt en over een aantal weken zullen we beginnen met het beplanten van de eerste 30 hectare. Het zal zonder twijfel een uitstekende marktkans zijn, niet alleen voor ons, maar ook voor heel Italië. We hopen dat Masseria Fruttirossi aan de verschillende marktvragen kan voldoen."

Contact: 
Masseria Fruttirossi Lome Super Fruit
C.da Terzo Dieci snc
74011 Castellaneta - Taranto - Italy
Tel: (+39) 099 9647688
Email: info@lomesuperfruit.com
Web: lomesuperfruit.com

B&B Frutta Srl  
Via Cà di Capri, 107
37012 Bussolengo (VR)
Tel.: (+39) 045.6717639
Email: info@beb-frutta.com
Web: beb-frutta.com

 

Publicatiedatum: