Spaanse granaatappelproductie stijgt jaarlijks

De Spaanse granaatappelproductie groeit jaar op jaar. Dat vertelt directeur Andrés Irles Ibarra van het bedrijf Cambayas Coop V. "Dit jaar zal het productievolume 15% groter zijn dan vorig jaar."


Cambayas is een coöperatie in Elche, in de provincie Alicante. De coöperatie bestaat sinds 1979 en heeft een productie van 1.200 ha groenten en fruit, waarvan 500 ha granaatappelen. Het bedrijf start in augustus met de roze variëteit uit Valencia en na drie weken wordt overgeschakeld op de rodere Mollar-variëteit . "We kunnen tot februari een goede kwaliteit granaatappelen bieden."

"In 2011 hebben we biologische granaatappelen op de markt geïntroduceerd en dat is een echte groeimarkt", vervolgt Andres. De uitbetaalprijs van granaatappelen voor de telers ligt rond de 50 cent per kilo, maar de retailprijs ligt wel twee tot drie keer zo hoog. De granaatappelen worden onder de merken Cambayas en Debay aan tal van markten geleverd. "Rusland is een interessante markt, maar we beleveren ook Azië en de Perzische Golf."Naast de toenemende vraag naar granaatappelen, zien we ook een stijgende naar het verwerkte product, zoals sappen."

Voor meer informatie:
Andrés Irles Ibarra
CAMBAYAS COOP.V
T +34966637588
director@cambayas.com
www.cambayas.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.