Proteïne voor rijpingsproces ontdekt

Wetenschappers aan de Britse Leicester University hebben een proteïne ontdekt die vruchten vroegtijdig laat rijpen waardoor hun waarde en de verkoopcijfers extreem snel kunnen stijgen. De vondst zou telers in staat stellen om hun oogsten te vervroegen of verlaten afhankelijk van de weersomstandigheden dat seizoen. De wetenschappers hebben patent aangevraagd en willen hun ontdekking ook uitproberen op tomaten, paprika's en citrus. 

Door de ontdekking te testen op verschillende gewassen, kunnen de wetenschappers vaststellen of het in de toekomst misschien commercieel kan worden toegepast om perfecte rijpheid te garanderen. 'We zijn momenteel bezig met het onderzoeken van de effectiviteit bij tomaten. Het ziet er naar uit dat we binnen een jaar weten of het haalbaar is om dit op commerciële schaal toe te gaan passen,' zo stelt projectleider Paul Jarvis.

'Het is geweldig dat we dit punt hebben mogen bereiken. Het is een lang proces geweest. We weten al langere tijd dat het een hele grote doorbraak zou zijn. Hetzelfde proces bepaalt ook verschillende andere factoren binnen de ontwikkeling van de plant. Daarom kan het ook worden gebruikt voor andere toepassingen zoals het langer in leven houden van een plant,' zo concludeert Jarvis. 

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.