Hoge prijzen Chinese knoflook bieden nieuwe exportkansen

"Sinds de viering van het Chinese Nieuwjaar (5 februari) laten de exportprijzen van knoflook een stijgende lijn zien. Dit heeft meerdere oorzaken. Eén hiervan is dat de marktvraag sterk is gestegen na Nieuwjaar. Dit heeft de prijzen opgestuwd. Daarnaast was er op de knoflookmarkt sprake van speculatie door handelaren en ook dit heeft gevolgen voor de prijsontwikkeling gehad. We verwachten dat de prijzen voorlopig zullen blijven stijgen," vertelt Annie Chen van Jining Fenduni Foodstuff. 

"Fenduni" knoflook

"Fenduni" knoflook

"Over het algemeen is het zo dat kleine en middelgrote Chinese knoflookleveranciers minder orders van overzeese klanten zullen krijgen zolang de exportprijzen zo hoog zijn. Dit heeft gevolgen voor de totale knoflookexport. Voor ons bedrijf geldt echter het tegenovergestelde. De hogere exportprijs biedt ons momenteel extra zakelijke mogelijkheden."

"Fenduni" knoflook

"Fenduni" knoflook

"De voornaamste reden dat wij kunnen profiteren van de hoge knoflookprijs is dat we ons in Jinxiang, Shandong, bevinden, het centrum van de Chinese knoflookteelt en vaak geprezen als de "bakermat van de Chinese knoflook". We beschikken over onze eigen klimaat gecontroleerde bewaarfaciliteiten en verwerkingsfabrieken. We zijn zodoende in staat om de kwaliteit van onze producten gedurende het gehele productieproces te monitoren. Ten tweede hebben we al meer dan 10 jaar ervaring binnen deze sector. In de loop der jaren hebben we inzicht gekregen in de gevarieerde vraag van klanten op overzeese markten en zijn we in staat om snel het gewenste product te leveren. Ten derde hebben we een flexibele marktcapaciteit die gebaseerd is op een sterk financieringsprofiel. Dit is erg belangrijk op de knoflookmarkt waar handelaren voortdurend speculeren."

"Fenduni" knoflook

"We zetten onze knoflook af onder ons eigen geregistreerde merk 'Fenduni'. We exporteren met name naar het Midden-Oosten en Europa. Er zijn grote verschillen in de eisen die de diverse markten aan het product stellen, zowel wat betreft verpakkingen als productspecificaties. Wij houden hier rekening mee. Knoflook klasse 5.0 is veruit het populairst en dit drijft de prijzen nog verder op. De vraag naar premium knoflook is zowel in Europa als de Verenigde Staten nog altijd sterk."

 

Contactpersoon: Ms. Annie Chen

Company name: Jining Fenduni Foodstuff Co., Ltd.

Skype ID: fenduni5

Whatsapp/Viber/WeChat: +86 186 7871 0377 

Telephone number: +86 186 7871 0377 

Fax number: +86 537 2171 377 

E-mail address: annie@china-garlic.com 

Company website: www.china-garlic.com 


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven