Grupo El Ciruelo, gevestigd in het Spaanse Murcia, heeft zijn hoofdvestiging in Cieza uitgebreid. Er is 1.500 vierkante meter bijgekomen en de faciliteiten, die grotendeels gewijd zijn aan de verwerking en verpakking van steenfruit, beslaan nu een oppervlakte van meer dan 20.000 vierkante meter.
"Onze afzet stijgt gelukkig elk jaar. We hebben steeds meer ruimte nodig om de groeiende volumes steenfruit te kunnen verwerken en bewaren", vertelt José Lorente, van de marketingafdeling van het bedrijf.
Het bedrijf verwacht meer dan 35.000 ton steenfruit (abrikozen, perziken, pruimen, nectarines, paraguayo's, platerina's en kersen) te verwerken en ongeveer 40.000 ton druiven.
De uitbreidingen zullen al tijdens het komende seizoen, dat over ongeveer een maand zal beginnen met de oogst van de vroegste variëteiten, in gebruik worden genomen. "Dankzij de goede temperaturen zal de oogst dit jaar, afhankelijk van de variëteit, ongeveer twee weken eerder beginnen", stelt José Lorente.
Sinds het afgelopen seizoen zet het bedrijf ook biologische druiven af. Daarnaast worden er biologische fruitbomen gekweekt, waarvan het fruit vanaf volgend jaar op de markt terecht zal komen.
"We zetten in op de teelt van extra vroege variëteiten van premium pruimen en abrikozen. Dit fruit springt eruit vanwege zijn sappigheid en intense smaak", besluit Lorente.
Voor meer informatie:
José Lorente
Grupo El Ciruelo
Ctra. Alhama- Cartagena Km 2,5.
30840 Alhama, Murcia. España
T: +34 968630645
jlorente@elciruelo.com
www.elciruelo.com