Veel concurrentie voor nieuwe aardappelen van Siracusa

Naar verwachting zullen er in april volop nieuwe aardappelen van Siracusa op de markt worden gebracht. De piek wordt echter in mei verwacht.

"In de week van 4 tot 10 april zou de opbrengst moeten verdubbelen", zegt Tonino Zito van Zito & Co . Het bedrijf is gevestigd in de provincie Siracusa en beschikt over 40 hectare waarvan er 25 bestemd zijn voor de teelt van nieuwe aardappelen.

"Het seizoen van onze nieuwe aardappelen begon dit jaar al vroeg: in februari. Dit wordt nog eens versterkt doordat Pasen dit jaar pas op 21 en 22 april valt. In het begin hadden we beperkte volumes en we hoopten daardoor op een gunstiger economisch rendement. Dat bleef helaas uit. De vraag ontbreekt en de consumptie wordt bepaald door het klimaat."

Er is echter wel interesse vanuit de Italiaanse grootschalige afzet- en verpakkingsbedrijven.

"In het buitenland is er ook weinig vraag en nauwelijks consumptie en er worden veel aardappelen geïmporteerd vanuit verschillende landen zoals Algerije, Marokko, Tunesië, Egypte, Israël, Turkije, Cyprus en Spanje. Het is een flinke concurrentie voor de nieuwe, Siciliaanse aardappel."

"De prijs van buitenlandse aardappelen ligt op €0,70 voor die uit Algerije en €0,80 voor Spaanse. En kwalitatief gezien zijn Afrikaanse aardappelen goed hoewel er wel moet worden gecontroleerd of er residuen van gewasbestrijdingsmiddelen aanwezig zijn", concludeert Zito.

 


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven