AGF drogen in mobiele gecontaineriseerde droogkamers

De afgelopen vijftien jaar heeft DriedFresh zich gespecialiseerd in het drogen van groenten en fruit. Het bedrijf droogt verse producten (geen vriesdroogproces nodig) op lage temperaturen zonder zuurstof. Op deze manier zijn de producten lang houdbaar en blijven de voedingswaarde, kleur, textuur en smaak behouden. Dankzij het 'Osmotic Vacuum Drying' onder gemodificeerde atsmosfeer (OVDMA) blijven de vitaminen, aroma's en smaak voor 100% bewaard. 

"Het drogen van voedingsmiddelen in de DriedFresh gecontaineriseerde droogkamers biedt de sector unieke mogelijkheden om waarde toe te voegen aan groenten, fruit en zachtfruit," vertelt Richard Guy. 

"Voortbouwend op de succesvolle V2.0 OVDMA-droger heeft Dried Fresh een aantal technologieën geïntegreerd zodat de droger de beste gedroogde AGF te wereld kan produceren. 

Een belangrijke factor hierbij is dat alle bestaande V2.0-droger uit te rusten zijn met de nieuwe aanpassingen van de V2.5. 

De belangrijkste aanpassingen zijn:

Het nieuwe SCADA-bedieningsysteem en HMI-systeem maken een betere geautomatiseerde rapportage mogelijk met sms-waarschuwingen aan personeel en gebruikers.

Gelaagde toegang voor operators om aanpassingen aan de droogrecepten en -protocollen mogelijk te maken en recepten te personaliseren om zo waarde te creëren voor gebruikers.  

Een stikstofgenerator schoont de kamer vanaf het begin tot het einde van het droogproces van zuurstof waardoor het aantal bacteriën wordt gereduceerd en verkleuring wordt voorkomen. De stikstofgenerator kan ook elders in de faciliteit te worden gebruikt.

Een mogelijkheid tot koken in het droogrecept voor roosteren om suikers en zetmeel om te zetten, droog-blancheren tijdens het droogproces. 

Nieuwe sensoren geven meer informatie aan de controle-algoritmen, hetgeen ten goede komt aan het droogresultaat en het behoud van fytochemicaliën. 

Richard Guy
DriedFresh
Rguy@driedfresh.co.nz
Tel: +64210319373 
www.driedfresh.co.nz 


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven