Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Aspergeseizoen feestelijk geopend tijdens open dag

Op zondag 24 maart jl. heeft het AspergeGilde Peel en Maas het aspergeseizoen feestelijk geopend. De dag werd ingevuld met een officieel gedeelte voor genodigden, gevolgd door een Open Dag bij familie Linders in Beringe. 


Veiling eerste kistje asperges voor Alzheimer Café Peel en Maas

Aspergeseizoen officieel geopend
Tijdens het officiële programma werden de genodigden op informele wijze meegenomen naar de wereld van asperges in Peel en Maas. Presentator Robert Janssen lichtte toe dat door diverse samenwerkingen de asperge helemaal geworteld is in de gemeente Peel en Maas. Met de ambassadeurs van vorig jaar werd kort teruggeblikt naar de activiteiten in 2018. Daarnaast hebben Bo ter Ham en Yvette Kip een verrassend optreden verzorgd. Ook werden de ambassadeurs voor 2019 voorgesteld, dit zijn:

  • Santi van Hensberg (vlogster KERNgezond TV)
  • Frank Laenen (Equestrian Centre De Peelbergen)
  • Paul Sanders (wethouder Gemeente Peel en Maas)
  • Will Teeuwen (Teboza)


Presentatie Luc en Sanne tijdens de opening

Het AspergeGilde is ervan overtuigd dat deze ambassadeurs de asperges volop onder de aandacht gaan brengen tijdens het aspergeseizoen 2019.  Als afsluiter van het programma werd het 1e kistje asperges geveild onder de genodigden. Het bedrag liep snel op en uiteindelijk mocht Frank Laenen  van Equestrian Centre De Peelbergen zich voor € 340 eigenaar maken van het 1e kistje verse asperges uit Peel en Maas. De opbrengst gaat naar Alzheimer Café Peel en Maas.


Ambassadeurs 

Open Dag
Na afloop van het officiële gedeelte was er van 13.30 tot 16.30 uur een open dag op het bedrijf van de familie Linders. Vele bezoekers hebben kennisgemaakt met de asperge- en rabarberteelt. Ze genoten van heerlijke asperge- en rabarberhapjes en zijn van alles te weten gekomen over asperges en rabarber. 


Suprise act 

Voor meer informatie:
Mat Kersten
AspergeGilde Peel en Maas
06 37551732
info@aspergegildepeelenmaas.nl  
www.aspergegildepeelenmaas.nl 

Publicatiedatum: