Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Ghislain Rachet, BRM Production Agricole

“De slamarkt is sinds een maand erg gespannen”

“De winter is voor de sla-telers een prima seizoen geweest met goede prijzen tot half februari,” vertelt Ghislain Rachet van BRM Production Agricole. “De hoge temperaturen hebben er echter voor gezorgd dat de slamarkt sinds een maand erg gespannen is. We hebben een aantal dagen gehad waarop het 25 graden was, dus sommige partijen kwamen op hetzelfde moment aan. Hierdoor ontstond een overschot aan producten die weer leidde tot een prijsdaling. Maar: op de Batavia-sla na konden alle soorten toch voor de oorspronkelijke prijs worden afgezet.”


Voor BRM Agricultural Production loopt het slaseizoen van 1 november tot 15 april. Jaarlijks teelt het bedrijf bijna 6 miljoen kroppen sla van zes verschillende soorten:  Batavia, blonde eikenbladsla, rode eikenbladsla, lollo bionda en lollo rossa. 85% van de productie is bestemd voor de Franse markt en 15% voor de export (naar Zwitserland en Duitsland). Het bedrijf is gevestigd in Arles, Camargue. “Ons pakstation van 5.000 vierkante meter bevindt zich in het centrum van ons productiegebied. De kroppen sla worden in de ochtend geoogst. Daarna worden ze gewassen en dezelfde dag aan de klant geleverd.”

Verschillende teeltmethoden
Om de sla zo goed mogelijk te kunnen laten groeien, maakt BRM Production Agricole gebruik van drie verschillende teeltmethoden. “Aan het begin van de winter wordt er in de volle grond geteeld. Halverwege de winter worden de kroppen sla geteeld in tunnels en  foliekassen. De tunnels, die we gebruiken bestaan al 25 jaar, maar we blijven ze gebruiken. Daarnaast hebben we de afgelopen 10 jaar foliekassen gebouwd. De tunnels en de kassen zorgen voor een betere productkwaliteit. De luchtcirculatie wordt er beter door, waardoor onze producten beter en van een constantere kwaliteit worden.”

Behalve kroppen sla verpakt BRM Production Agricole ook biologische en conventionele gele Charentais-meloenen in. “We telen al twee jaar biologische meloenen. Op dit moment verwerken we er ongeveer 500 ton per jaar. Alle producten worden tussen half juni en half september in Camargue geteeld. Onze biologische productie laat zien dat het beter is om te stoppen met het gebruiken van een aantal van de behandelingsproducten voor conventionele meloenen en maakt het mogelijk een eerste stap op de snel groeiende biologische markt te zetten,“ legt Ghislain uit. Het bedrijf teelt ongeveer 10.000 ton conventionele meloenen per jaar.

Over BRM Production Agricole
BRM Production Agricole is opgericht in 2009. Het bedrijf is voortgekomen uit de samenwerking met Frédéric Berlhe (EARL Mas des Sansouïres in Arles), een 20-jarige meloenenspecialist en de ‘Société Nouvelle Henri Ricard’, een bedrijf uit Noves dat sinds 1936 gespecialiseerd is in het afzetten van groenten en fruit. Ze zijn gaan samenwerken om de productie van Frédéric rechtstreeks aan klanten te kunnen verkopen die meer duidelijkheid van het product wensen op het gebied van de traceerbaarheid en specificaties.”
De producten van het bedrijf zijn GlobalGAP gecertificeerd. BRM Production Agricole werkt ook aan de IFS-certificering voor het pakstation.


Voor meer informatie:
BRM Production Agricole
Bergerie de Millet Nord
13200 Arles
ghislain.tdc@gmail.com  
www.brmproductionagricole.fr 

Publicatiedatum: