ASIA FRESH: oplossingen verzamelen voor problemen in de koelketen

Asia Fresh is het vlaggenschip van de VNU Tfresh Conference and Exhibition in China. Deze beurs is een mondiale expositie van de vers fruit-aanbodketen. Na meer dan 10 jaar hard werken en ervaring in de Chinese fruitsector zal VNU Tfresh, van 5-7 juni 2019, de Asia Fresh beurs in het Shanghai Exhibition Center organiseren. De organisatie zal een forum van specialisten uit de koelketen in de fruitsector bij elkaar brengen.

Een mondiale fruitkaart, die in 2018 door Rabobank gerealiseerd werd, laat China's groeiende import van vers fruit zien. De wereldfruithandel wordt gedomineerd door bananen, appelen, citrus en druiven. Zuid-Amerika is de drijvende kracht achter de mondiale fruitexport en China is een immense importmarkt voor de wereldfruithandel. China is de grootste fruitproducent ter wereld en het land breidt snel uit met de ontwikkeling van verse en verwerkte fruitimport en -export. 

De Asia Fresh brengt specialisten uit de sector bij elkaar die manieren zoeken om de fruitsector verder te ontwikkelen. Ze nemen deel aan een forum over de koelketen en richten zich vooral op onderwerpen als klimaatbeheersing, het vers houden van bio-producten, internet en diverse gegevens. Ze focussen op innovatieve technologie. Samen openen ze het tijdperk van het intelligente koelketenaanbod in de fruitsector. 

Volgens gegevens bestond 31,4% van de bezoekers van de Asia Fresh expo in 2018 uit groenten- en fruittelers. 15,5% van de AGF-retailers waren vooral geïnteresseerd in de ontwikkeling van de koelketen en het vers houden van AGF. Directeur Hou van Beijing Agibiotec riep op om de ontwikkeling van de technologie om fruit zo lang mogelijk vers te houden goed te volgen. Volgens gegevens van Beijing Agibiotec ontstaat de meeste schade aan vers fruit tijdens het verladen en de opslag. Dit kan wel oplopen tot 20-50%. 

De organisatoren van de beurs hopen dat het forum een groot aantal bezoekers zal trekken die werken aan oplossingen om fruit lang houdbaar te houden en die informatie willen uitwisselen. Het forum geeft specialisten de mogelijkheid om huidige trends en toekomstige ontwikkelingen te bespreken. Meer op de website van Asia Fresh (Engels). 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven