Chili en VS nog steeds op eerste en tweede plaats

Peru: Nummer drie op wereldwijde ranglijst druivenexporteurs

De Peruaanse druivenexport groeide aanzienlijk in 2018. Het land bereikte de derde positie op de wereldranglijst van exporteurs van dit fruit, maakte het Peruaanse Ministerie van Buitenlandse Handel bekend.

De viceminister van Buitenlandse Handel, Sayuri Bayona, stelde dat de Peruaanse druivenexport vorig jaar een waarde van 819 miljoen dollar (723,8 miljoen euro) bereikte, een groei van 26%. Hiermee overtrof het land Italië en China.

Bayona voegde toe dat de omvang van de druivenexport met 27% toenam "van 270.000 ton in 2017 tot 343.000 ton vorig jaar. De inspanningen van onze exporteurs hebben er samen met de intensieve promotiecampagne van ons fruitaanbod in de wereld voor gezorgd dat we ons bevinden op deze nooit eerder bereikte positie", stelde ze.

"Als deze positieve trend aanhoudt", vervolgde de viceminister, zou Peru in de komende jaren deze cijfers opnieuw kunnen "bereiken en overtreffen". Ica en Piura zijn de belangrijkste regio's in de export van dit fruit.

Op dit moment nemen Chili en de Verenigde Staten nog steeds de eerste en tweede plaats in op de ranglijst. Chili verzond voor 1,08 miljard dollar (949,2 miljoen euro) aan druiven en de VS voor 926 miljoen dollar (818,4 miljoen euro).

Italië en China kwam op de vierde en vijfde plaats terecht, met verzendingen ter waarde van respectievelijk 779 miljoen dollar (688,5 miljoen euro) en 690 miljoen dollar (609,8 miljoen euro)

De belangrijkste bestemmingen voor de Peruaanse druiven zijn de VS, de EU en China.

Opvallend was de sterke groei van de export van het fruit naar de EU (+84%). Deze werd aangedreven door de grotere verzendingen naar Duitsland (+461%) en Italië (+188%).

 

Bron: elcomercio.pe


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven