Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
SmartWash Solutions

Amerikaanse producent voedselveiligheidsoplossingen breidt uit naar Europa

SmartWash Solutions, bedenker van voedselveiligheidsoplossingen, breidt uit naar Europa. SmartWash combineert wetenschap, technologie en engineering voor het ontwikkelen van wassystemen voor de voedselverwerkende sector die kruisbesmetting voorkomen en de voedselveiligheid verhogen. 

"Toen we zagen hoe groot de impact van onze producten in de Verenigde Staten was, werd ons duidelijk dat we deze technologie ook met Europa moesten delen," legt Steven Swarts uit, directeur business development. "Dit leidde tot de oprichting van de SmartWash Solutions bv, het Europese hoofdkantoor van het bedrijf. 

Vanuit haar vestiging in Nijverdal kan SmartWash Europese snijderijen een optimale dienstverlening bieden. Volgens het bedrijf betekent haar aanwezigheid in Europa bovendien dat de levertijden voor Europese klanten korter zijn en de transportkosten lager. 

"Wereldwijd droeg SmartWash er al aan bij dat miljarden veilige voedingsproducten de consument hebben bereikt," vertelt Swarts. "Nu hebben we ook de mogelijkheid om klanten in Europa te bedienen."

De oplossingen van SmartWash zijn momenteel in de meeste Europese landen beschikbaar. 

"Het systeem biedt aanzienlijk meer controle over de chemische waterbehandeling, beperkt het risico op kruisbesmetting en verlaagt operationele kosten, zoals voor arbeid, chemicaliën en water," vertelt Ewoud Buter (foto), algemeen directeur van SmartWash Solutions bv. 

"We moeten verwerkers een geïntegreerd systeem en complete service bieden, inclusief de meest geavanceerde apparatuur, deskundige sortering en onderhoud, uitgebreide training en eenvoudige integratie in bestaande wassystemen," vervolgt Buter. "Ons doel is om verwerkers overal ter wereld het hoogste niveau van voedselveiligheid te bieden." 

SmartWash werd ontwikkeld door een Amerikaanse snijderij die haar testfabriek gebruikt voor de ontwikkeling van technologieën op industriële schaal.

"Onze onderzoekers en technici gebruiken de informatie uit de testfabriek om inzicht te krijgen in wat er nodig is op de werkvloer en hoe de technologie presteert in een operationele omgeving, alvorens deze op de markt wordt gebracht," aldus Buter. 

 

Voor meer informatie:
Ewoud Buter
SmartWash Solutions
Ph: +31-6-1544-1290 
ebuter@smartwashsolutions.com
www.smartwashsolutions.com

Steven Swarts
SmartWash Solutions (USA)
Ph: +1 (831) 676-9750
sswarts@smartwashsolutions.com

Publicatiedatum: