Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Carrefour breidt afhaalpunten uit

VK: Spar gebruikt nieuw kassasysteem
Spar-winkels in het Verenigd Koninkrijk kunnen hun kassasystemen nu verbeteren met EDGEPoS-software van Henderson Technology. Eerder werd in 2017 het nieuwe kassasysteem met succes toegepast in een testfase in Noord-Ierland/. De nieuwe software is een vervanging van het SPARPoS-systeem van Blakemore, dat eerder door Spar werd gebruikt. EDGEPoS wordt nu gebruikt in 450 Spar-winkels. Franchisenemers hoeven niet van te voren voor het systeem te betalen, gezien de kosten van de software maandelijks via een leaseconstructie worden verwerkt. Enkele eigenschappen van het systeem van Henderson Technology is dat vanaf een enkel punt de productinformatie bij verschillende winkels kan worden aangepast. Ook zorgt EDGEPoS ervoor dat retailers digitale labels aan kunnen passen voor promotieacties. Daarnaast is het systeem te gebruiken in combinatie met zelfscankassa's. Verder krijgen winkeleigenaren directe ondersteuning vanuit het hoofdkantoor van Henderson Technology.
Bron: betterretailing.com

VK: ORBCOMM verbetert leveringsketen Lidl
Het IT-bedrijf ORBCOMM gaat zorgen voor een systeem waarmee Lidl temperaturen beter kan controleren binnen de leveringsketen. Het systeem wordt gebruikt bij vrachtwagens met koelmogelijkheden. Het systeem moet de koelketenlogistiek van Lidl aanzienlijk verbeteren. Het systeem van ORBCOMM maakt gebruik van geautomatiseerde temperatuurmetingen door middel van sensoren. Zodra temperaturen buiten de aangegeven normen vallen waarschuwt het systeem hiervoor, zodat de kwaliteit van gekoelde of diepgevroren producten tijdens het leveringstraject gewaarborgd blijft.
Bron: porttechnology.org

Frankrijk: Carrefour breidt afhaalpunten in Parijs uit
Carrefour heeft in Parijs zeven nieuwe afhaalpunten voor voetgangers geopend. Daarmee komt het volledige "Pedestrian Drives"-netwerk in Parijs op 45 locaties te staan. Het eerste afhaalpunt voor voetgangers werd door Carefour geopend in 2018. Consumenten kunnen voor 7 uur 's avonds online bestellingen plaatsen, die dan de volgende morgen op een Pedestrian Drive-locatie kunnen worden afgehaald. De bestelling wordt dan in de nacht in een distributiecentrum buiten Parijs samengesteld.
Bron: internationalsupermarketnews.com

Australië: Coles breidt Uber Eats-aanbod uit
Coles heeft het assortiment uitgebreid, dat via de thuisbezorgdienst Uber Eats beschikbaar is. NU kunnen ook boodschappen via Uber Eats worden besteld. Aan het begin van dit jaar begon de Uber Eats-dienst met een aanbod aan warme maaltijden, die via een vestiging in Sydney binnen 30 minuten bij consumenten in de omgeving konden worden bezorgd. Onder het assortiment bevonden zich aanvankelijk kant-en-klare snacks, sandwiches, salades, pizza's, curry, pasteitjes en desserts. De bestellingen worden met AU$5 (€3,14) aan bezorgkosten aan huis geleverd. Het assortiment is nu uitgebreid met alledaagse producten als melk, brood, fruit, ontbijtgranen en dranken. De nieuwe producten zijn online verkrijgbaar bij verschillende locaties van Coles in Sydney.
Bron: retailanalysis.igd.com

Ierland: Marks & Spencer willen 97 banen saneren
De Britse keten Marks & Spencer is van plan om bij zeven Ierse vestigingen 97 vrijwillige ontslagen te laten vallen. Medewerkers die zich voor de vrijwillige ontslagregeling hebben aangemeld, horen binnenkort of hun aanmelding voor ontslag is geaccepteerd. De ontslagregeling betreft onder andere een bonus van drie weken salaris voor elk jaar dat de werknemer in dienst bij M&S is geweest, naast een vast bedrag.
Bron: checkout.ie

Polen: Dino Polska heeft 11,6% meer like-for-like omzet
De Poolse retailer Dino Polska had in 2018 een toename in like-for-like omzet van 11,6%. De omzet kwam daarmee neer op PLN 5,8 miljard (€1,35 miljard). De totale omzet steeg met 30,8%, dankzij investeringen in nieuwe winkels. De bruto winst van het bedrijf steeg met 34,8%, terwijl het winstmarge met 0,3 percentagepunten toenam tot 9,3%. Dino Polska heeft in het afgelopen jaar PLN 634 miljoen (€147,7 miljoen) geïnvesteerd. Dit geld is voornamelijk voor nieuwe locaties en een nieuw distributiecentrum gebruikt. In het komende jaar wordt uitgegaan van PLN 850 miljoen (€198,1 miljoen) voor nieuwe investeringen. In 2018 werden in totaal 202 nieuwe locaties geopend. In 2017 stond dit aantal op 147 nieuwe winkels. Aan het einde van 2018 had Dino Polska in totaal 977 vestigingen in het eigen winkelnetwerk.
Bron: esmmagazine.com

Brazilië: GPA werkt met startups aan plantaardige producten
Een Chileense startup, waarin onder andere door Amazon-CEO Jeff Bezos is geïnvesteerd, gaat samenwerken met de Braziliaanse supermarktketen GPA. De twee bedrijven gaan werken aan de afzet van plantaardige producten die door het Chileense bedrijf NotCo worden ontwikkeld. NotCo maakt gebruik van kunstmatige intelligentie om vegetarische producten te creëren, die normaal gebaseerd zijn op vlees of zuivel. Eerder deze maand wist NotCo $30 miljoen (€26,5 miljoen) aan financiering te verkrijgen van onder meer Bezos. Een groot deel van deze kapitaalinjectie wordt gebruikt voor de samenwerking in Brazilië.
Bron: reuters.com

VS: Central Co-op krijgt nieuwe CEO
Het in Seattle gevestigde Central Co-op heeft Catherine Willis Cleveland aangesteld als nieuwe CEO. Ze volgt daarmee de interim-CEO Garland McQueen op, die in januari is opgestapt. McQueen blijft in de komende maanden actief in een korte overgangsperiode in verband met het openen van een nieuwe vestiging in Tacoma, Washington. Catherine Willis Cleveland heeft ruim 13 jaar ervaring in de retailbranche. Eerder was ze onder andere manager bij  PCC Community Markets en had ze een leidinggevende rol bij verschillende non-profit organisaties.
Bron: progressivegrocer.com

Canada: Couche-Tard heeft recordwinst tijdens derde kwartaal
Alimentation Couche-Tard Inc. gaat 25% meer dividend uitkeren, nu het bedrijf een derde kwartaal achter de rug heeft waarin een recordwinst werd behaald. De in Quebec gevestigd buurtwinkelketen gaat het dividend verhogen van 10 cent per aandeel naar 12,5 cent per aandeel (van €0,09 naar €0,11). Dit dividend wordt op 11 april aan aandeelhouders uitgekeerd. De netto winst in de periode tot 3 februari nam jaar op jaar met 27% toe, van US$482,4 miljoen tot US$612,1 miljoen (van €426,8 miljoen naar €541,6 miljoen).
Bron: canadiangrocer.com

VS: Walmart stopt met Savings Catcher
Walmart gaat op 14 mei stoppen met de Savings Catcher-app. Savings Catcher werd in 2014 ingezet als een middel voor de consument om prijzen te vergelijken. Volgens Walmart was het doel van de app om consumenten de gelegenheid te geven om te achterhalen of bepaalde merkproducten bij concurrenten goedkoper waren dan bij Walmart. Omdat het prijzenbeleid van Walmart aan de hand van onder andere het Savings Catcher-programma ervoor heeft gezorgd dat dit nu bijna altijd het geval is, is de app overbodig geworden.
Bron: progressivegrocer.com

VS: UNFI sluit winkels in omgeving Washington D.C.
United Natural Foods Inc. (UNFI) gaat een aantal vestigingen van zijn Shoppers Food & Pharmacy-keten sluiten en verkopen. In de omgevingen van Baltimore en Washington zijn al zo'n 36 winkels verkocht aan Giant Food. De retailgroep wil nu zo snel mogelijk ook de andere winkels aan concurrenten verkopen.
Bron: delimarketnews.com

Publicatiedatum: