Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Exsa Europe introduceert milieuvriendelijke druivenverpakking

Met carrybags die biologisch afbreekbaar en composteerbaar zijn, zet Exsa Europe een volgende stap in het verduurzamen van de keten.
"De hoeveelheid plastic, die in vers fruit verhandeld wordt, is ons een doorn in het oog.  Door de introductie van deze milieuvriendelijke verpakking zetten we de volgende stap in het terugdringen van het gebruik van plastic", vertelt Noud van den Broek.

"Samen met onze Zuid Afrikaanse collega’s hebben we deze verpakking ontwikkeld. Zodoende worden de druiven in één keer aan de bron verpakt in de nieuwe duurzame carrybags. Duidelijke communicatie op de verpakking zorgt ervoor dat de consument weet wat de eigenschappen van het verpakkingsmateriaal zijn", vertelt Noud.

"We hebben deze verpakking uitvoerig getest en zijn dit jaar aan het opschalen, om de impact te vergoten.  Jaarlijks verpakken we in Zuid Afrika tussen de 6 en 7 miljoen carrybags. Het streven is om zo snel mogelijk volledig te switchen naar een duurzaam alternatief."

""Ook in de punnets druiven hebben we reeds een eerste stap gezet door de introductie van heatseal verpakkingen. Dit reduceert de hoeveelheid plastic met +/- 17%. Daarnaast gebruiken we in onze ompakafdeling in Elshout enkel nog R-PET schalen welke geproduceerd worden van minimaal 50% ingezamelde PET verpakkingen. Samen met onze telers en onze klanten gaan we steeds verder in het terugdringen van plastic", besluit Noud.

Voor meer informatie:
Noud van den Broek
Exsa Europe
D’Oultremontweg 16c
5154 PD Elshout
Tel: +31-88 735 0004
Mob: +31-6 5136 6852
Noud.vandenBroek@exsaeurope.com
www.exsaeurope.com 

Publicatiedatum: