China: VS-sinaasappelen populair ondanks handelsoorlog

Op de Chinese markt bevindt zich op dit moment een groot aantal sinaasappelrassen. Veel Chinese teeltgebieden voor sinaasappelen zitten momenteel midden in hun seizoen. De relatief gezien populairste citrussoorten op de Chinese markten zijn de Orah- en Baba-mandarijnen. Over het algemeen zijn handelaren ook positief over de marktomstandigheden voor buitenlands citrus.

"Shenzhen Yuanxing Fruit is een grootschalig en internationaal fruitbedrijf, dat is gespecialiseerd in de teelt, verpakking en afzet van fruit. We leveren een groot aantal fruitsoorten aan de markt. Sinaasappelen die uit de VS worden geïmporteerd is slechts een enkel voorbeeld van wat wij doen. We importeren al jarenlang sinaasappelen uit de VS, maar zijn met het huidige seizoen strenger geworden met betrekking tot rassen en merken", zegt Don Lu van Shenzhen Yuanxing Fruit Co.  

" We zijn vereerd dat we dit jaar voor het eerst Royal Rhino (Sunkist) Lane Late Navel-sinaasappelen kunnen importeren. De Sunkist Royal Rhino Lane Late Navel-sinaasappel staat aan de top van het premium marktsegment. Het merk wordt goed ondersteund dankzij de zorgvuldige selectie op kwaliteit. Dankzij onze brede marketing- en retailkanalen en onze expertise op het gebied van promotie kunnen we garanderen dat dit merk in rap tempo goed bekend gaat worden binnen de Chinese markt. We zijn erg optimistisch over de eerste lading aan Lane Late Navel-sinaasappelen, die binnenkort op de markt zal verschijnen. Het volume is klein, maar de sinaasappelen zijn van uitstekende kwaliteit."

De fruitmarkt in China is behoorlijk beïnvloed door de handelsoorlog met de VS. Er is nog steeds sprake van hogere tarieven op sinaasappelen uit de VS. De vraag op de Chinese markt naar Amerikaanse sinaasappelen loopt desondanks onverminderd door. Wel is er een duidelijke invloed van de handelsoorlog op de import te zien.

"De totale import vanuit de VS is dit jaar met 30% afgenomen ten opzichte van voorgaande jaren. Dit komt zonder twijfel door de importheffingen op Amerikaanse producten. Ondanks deze importheffingen hebben we alle vertrouwen in de sinaasappelen die we importeren. De kwaliteit van de Amerikaanse sinaasappelen is geweldig. Ook zijn we van mening dat Royal Rhino een sterk merk is. Ondanks dat het aanbod aan verschillende rassen in het marktsegment voor sinaasappelen enorm is, vallen onze sinaasappelen in de massa op. We zetten onze Royal Rhino-sinaasappelen af in Zuid-China via de markten van Hong Kong, Shenzhen en Guangzhou. Ook zijn we van plan om te leveren aan markten in Sjanghai en Beijing."

"Andere importsinaasappelen komen op dit moment voornamelijk vanuit Egypte en in mindere mate van Spanje. De kwaliteit van deze sinaasappelen is echter niet consistent. We hebben jaren gewerkt aan het opbouwen van het Sunfare-merk voor Egyptische sinaasappelen. De kwaliteit hiervan is uitstekend en het merk heeft een sterke reputatie. Het is een van de beste sinaasappelen op de markt en heeft een sterk concurrerend voordeel."

"Een ander aspect dat een rol speelt is de omvang van het aanbod aan sinaasappelen vanuit China zelf. Dit aanbod is enorm. Amerikaanse sinaasappelen zijn veruit het duurst, gevolg door Egyptische sinaasappelen die min of meer op hetzelfde prijsniveau als Chinese sinaasappelen zitten. Hoewel Chinese sinaasappelen iets beter smaken, is hun positie in de markt niet zo sterk."

Shenzhen Yuanxing werd opgericht in 1986. Het bedrijf is een marktleider binnen de Chinese landbouw- en fruitsector. Ook speelt het bedrijf een sleutelrol in de leveringsketen voor fruit. Er wordt nauw samengewerkt met telers en partners in meer dan 30 landen van over de hele wereld. Shenzhen Yuanxing levert meer dan 200.000 ton aan fruit per jaar.

Contact:

Bedrijf: www.yumsun.com 
E-mail: international@yumsun.com 


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven