Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Tobi Seeobst en Bareiss Prüfgerätebau ontwikkelen apparaat om pulpstevigheid te meten

Monitoren van fruitrijpheid

Fruit van de juiste rijpheid op de markt brengen zet de hele aanbodketen voor uitdagingen. Maar het is wat de consument wil: fruit dat meteen gegeten kan worden. Dat fruit mag nooit overrijp zijn. De juiste rijpheid op elke moment van het proces kan nu gemakkelijker gemaakt worden door een nieuwe machine die de stevigheid van pulp meet. 

Groothandelaar Tobi Seeobst heeft met dit probleem Bareiss Prüfgerätebau aangesproken. Dit bedrijf is gespecialiseerd op het gebied van het testen van de hardheid van rubber en plastic en is niet onbekend met de voedingsindustrie. Bareiss is een pionier op het gebied van het meten van de stevigheid van fruit. 


Het begon met het testen van de rijpheid van avocado's en mango's. Omdat stevigheid alleen met de hand gemeten werd, ontwikkelden Seeobst en Bareiss een apparaat om stevigheid te meten dat gebaseerd was op het Digi test II-apparaat. Er worden zes stuks fruit op een ronddraaiend plateau geplaatst en het meten kan beginnen. Het apparaat checkt het fruit en geeft meteen andere berekeningen door op een elektronisch display. Het apparaat is gemakkelijk in gebruik en volgens Bareiss onderscheid het zichzelf door z'n hoge accuratesse. 

Fruitrijpheid - fysieke factoren
De elasticiteit van het fruit is van verschillende factoren afhankelijk. In het fruit zijn de hoeveelheid onoplosbare pectine en substanties die de celwand stabiliseren, de vorm en grootte van het fruit en de positie van het meetpunt van cruciaal belang. De Digi test II FFF zal de variabelen van de hierboven genoemde invloedsfactoren zo veel mogelijk verminderen. 


Manager Benno Neff van Tobi Seeobst 

Momenteel wordt het apparaat ontworpen met speciale test- en opnamefuncties voor het testen van kersen, pruimen en blauwe bessen, maar dat kan uitgebreid worden naar andere soorten fruit met een simpele druk op de knop. De flexibiliteit van het apparaat is al bewezen in verschillende testen. Door het speciale ontwerp van de fruithouders kunnen veel soorten fruit, van blauwe bes tot abrikoos, gemeten worden zonder tijdrovende veranderingen aan de meetapparatuur. Het apparaat kan gemakkelijk uit elkaar gehaald en gereinigd worden, mocht dit nodig zijn wanneer het vuil werd door barsten van fruit. 

Voor meer informatie:
Tobi Seeobst AG
Bucherstrasse 3 
CH-9322 Egnach
Tel. +41 71 474 70 20
Fax +41 71 474 70 29
E-Mail: info@tobi-fruechte.ch 
Web: www.tobi-fruechte.ch  

Bareiss Prüfgerätebau GmbH 
DAkkS -Kalibrierlaboratorium
Breiteweg 1
89610 Oberdischingen
Tel.: +49 (0) 7305 / 96 42-0
Fax: +49 (0) 7305 / 96 42-22 
www.bareiss.de  

Publicatiedatum: