Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Bajo Cinca

Spanje: Vroege oogst steenfruit

In de Spaanse regio Bajo Cinca bevinden de steenfruitbomen zich al in de fase van vruchtzetting. Sommige soorten, zoals kersen, lopen zo'n vijftien dagen voor ten opzichte van vorig jaar rond dezelfde tijd.

Nectarina's in groeifase

"Het weer van de afgelopen winter leek eigenlijk meer op lenteweer met zonnige dagen en zachte temperaturen. Dit zijn factoren die ervoor zorgen dat de bloei, vruchtzetting en ontwikkeling van het fruit veel sneller verloopt dan gebruikelijk", vertelt teler Manuel Navarro, lid van coƶperatie Fitoagro, in Fraga, Huesca.

Kersen in bloei en vruchtzetting.

Naast dat het fruit vroeger is, is de verwachting dat de volumes hoger zullen liggen dan in het seizoen van 2018,\ zolang er tot aan de oogst geen sprake zal zijn van ongunstige weersomstandigheden. 

"Momenteel zijn de temperaturen wat gedaald en is er kans op vorst. We beschikken over een systeem voor vorstbestrijding voor het geval het nodig is".

Vruchtzetting van paraguayo's.

Volgens Manuel Navarro biedt het feit dat de kersen vroeg zijn zeer grote voordelen op handelsniveau.

Abrikozen in groeifase.

"We verwachten een van de meest vroege oogsten ooit, in tegenstelling tot de situatie vorig jaar, toen we een van de laatste oogsten ooit hadden. De prijzen voor vroege kersen liggen zeer hoog, omdat er nog erg weinig kersen beschikbaar zijn op de markt".

De vroegrijpe variƫteiten, met een donkere kleur, grote maten, een hoge Brix-waarde en een goede stevigheid worden volgens de teler het meest gewaardeerd op de markt.

Dit seizoen zal Fitoagro nieuwe faciliteiten in gebruik nemen, met onder andere drie onderling verbonden pakstations, een nieuwe koelcel, verschillende kantoren, een vergaderzaal en een laadperron.

 

Voor meer informatie:
Manuel Navarro
Fitoagro
M: +34 658 58 55 83 
namifruits@gmail.com

Publicatiedatum: