Eerste Indiase ARRA 15 en Maylen druiven in Europa aangekomen

De allereerste ARRA 15 en Maylen druiven uit India zijn aangekomen in Europa en afgeleverd. Deze twee veelbelovende nieuwe rassen kwamen vorige week al in het Verenigd Koninkrijk aan waar ze gretig aftrek vonden. Retailers kunnen niet wachten om hun klanten kennis te laten maken met de unieke eigenschappen van deze druiven. 

Dankzij de lange houdbaarheid en geweldige smaak van beide rassen krijgt de consument een betere druif die bovendien langer te bewaren is.  

ARRA 15 “verfrissend, sappig en zoet”
Nadat de ARRA-rassen met veel succes in India zijn getest, werd deze week bekendgemaakt dat Grapa Varieties de exclusieve teelt- en marketingrechter voor de ARRA-druiven in India heeft toegekend aan Jupiter. 

Het pitloze witte druivenras ARRA 15 heeft grote vruchten en kan tien van de twaalf maanden per jaar door Jupiter geleverd worden. Het Indiase seizoen loopt van februari tot juni. 

Tijdens smaaktesten omschreven respondenten de ARRA 15 druiven als 'verfrissend, sappig en zoet' (Smaakpanel in VK, oktober 2018, 457 respondenten). 

Mark Tweddle, directeur van Jupiter: "Ik ben ervan overtuigd dat de ontwikkeling van ARRA-rassen de vraag naar Indiase druiven op de Britse markt positief zal beïnvloeden en dat de druiven een belangrijke aanvulling zullen zijn op de jaarlijkse aanvoerkalender."

Rafi Karniel, directeur van Grapa: "Grapa Varieties beschouwt het als een grote eer om het eerste druivenveredelingsprogramma naar India te brengen. In dit enorme land liggen grote kansen en we hebben er alle vertrouwen in dat de goede samenwerking tussen Jupiter en Grapa dit programma tot een groot succes zal maken."

Maylen moet concurrentie aangaan met premium rassen
De grote pitloze blauwe Maylen druiven, die verwant zijn aan het Chileense ras Iniagrape-one cv, is negen van de twaalf maanden door Jupiter leverbaar. De Indiase oogst loopt van april tot juli. Dit premium ras heeft een unieke smaak en is zeer zoet en sappig. 

Mark concludeert: "Maylen is een unieke druif met een ongeëvenaarde smaak. Het ras is absoluut gericht op de premium markt en ik weet zeker dat dit ras met gemak zal kunnen concurreren met andere high-end pitloze blauwe rassen, zoals Sable, Midnight Beauty of Victoria."

"Het is een bijzondere ervaring voor Jupiter geweest om de nieuwe rassen uit India te ontvangen. We zijn buitengewoon trots op de druiven die dit eerste jaar heeft voortgebracht en verwachten dat het tweede jaar allen nog maar interessanter zal worden."


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven