Biologisch afbreekbare koffiebekers van kalebas

In een poging de hoeveelheid plastic afval te verminderen, creëerde het Britse ontwerpbureau Creme een biologisch afbreekbare koffiebeker die wordt gemaakt van kalebas. De herbruikbare bekers worden gemaakt van kalebassen die in een 3D-mal worden geteeld zodat ze de vorm van een koffiebeker krijgen.  

De bekers zitten nog in de ontwikkelingsfase en zijn momenteel dan ook nog niet te koop. Het bedrijf laat weten dat er al wel veel belangstelling voor het product is, zowel van bedrijven in het Verenigd Koninkrijk als daar buiten.

Tania Kaufmann van Creme: "De manier waarop in Japan watermeloenen geteeld worden, vormde eigenlijk de inspiratie voor dit plan. De watermeloenen worden in een vierkante mal geteeld zodat ze een hoekige vorm krijgen en eenvoudig te stapelen en te vervoeren zijn. Wij dachten dat we dit ook zouden kunnen doen met kalebassen door gebruik te maken van mallen in de vorm van bekers."

"Creme ontdekte dat kalebassen snel groeien en een stevige schil hebben. Eenmaal gedroogd worden kalebassen al eeuwenlang door onze voorouders gebruikt als drinkbekers."

Kaufmann voegt eraan toe dat het bedrijf 3D-mallen gebruikt om de kalebassen te telen om zo een hernieuw- en composteerbaar product te vervaardigen dat geen afval veroorzaakt.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven