Chinese diepvriesgroenten industrie in opkomst

China is relatief laat met de ontwikkeling van zijn sector voor diepgevroren groenten. Ondanks de achterstand op andere landen nemen de ontwikkelingen in de Chinese sector echter in rap tempo toe. China is nu al een van de grootste exporteurs van diepgevroren groenten. Dit komt voornamelijk omdat de Chinese groentensector immens groot is en teeltgebieden verspreid over heel China aanwezig zijn. Er is zodoende veel potentieel voor de verdere groei van deze sector.

"Veel consumenten denken dat diepgevroren groenten niet dezelfde voedingswaardes heeft als verse groenten. Dat is echter niet waar. Dankzij onze geavanceerde technologie voor diepgevroren producten is er nog nauwelijks verschil tussen diepgevroren groente en verse groente wat betreft kleur, geur of smaak. Wat houdbaarheid betreft, gaat diepgevroren groente uiteraard langer mee dan verse groenten", zegt Zhang Yanmei van China Tangshanshi Caofeidian Jinghe Food.

"Onze faciliteit bevindt zich in Tangshan, Hebei. We leveren voornamelijk vers gesneden groenten aan de Chinese markt en diepgevroren groente aan de exportmarkt. Ons assortiment voor de export bestaat onder andere uit gesneden lotuswortel, bloemkool en broccoli. We zijn op dit moment afhankelijk van Chinese handelaren voor de export naar Zuid-Korea en Japan. In de toekomst gaan we geleidelijk aan onze faciliteit uitbreiden en daarmee overstappen op directe export. Verder gaan we steeds meer ons marktaandeel in Zuid-Korea vergroten. Ook willen we nieuwe markten aanboren, zoals Europa."

"China is een land met veel vraag naar groenten. De vraag vanuit de consument naar vers gesneden groenten neemt elk jaar verder toe. Dit gold met name voor de afgelopen paar jaar, waarin steeds meer mensen hebben gekozen voor makkelijk te bereiden producten wegens hun moderne en drukke levensstijl. De groeiende vraag naar vers gesneden groenten is daarmee echt een teken van hoe de consumentencultuur zich nu ontwikkelt."

Contact: Zhang Yanmei
Bedrijf: Tangshanshi Caofeidian Jinghe Food Co., Ltd.
Telefoon: +86 13911911886 
E-mail: 378459273@qq.com 


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven