Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Perenmarkt: "het is een kwestie van werken, werken en nog eens werken"

"Om de perensector te redden is het een kwestie van werken, werken en nog eens werken. Cristiano Fini, directeur van Cia-Agricoltori Italiani dell'Emilia Romagna, doet er goed aan alle spelers in de keten tot verantwoordelijkheid te roepen. Het is belangrijk dat we conflicten en individualisme vermijden. Dit heeft in de afgelopen 3 jaar niet geleid tot hogere prijzen." Dat zijn de woorden van een grote speler in de perensector.

Archieffoto

De handelaar/teler: "Ik vind het erg gevaarlijk om verwachtingen te creëren en vervolgens de beloften niet na te komen. Laten we niet vergeten dat associaties het recht hebben op financiering door de Europese Unie, hoewel ze misschien 15-20% van het nationale product op de markt brengen. Het is waar dat ze hogere percentages declareren, maar dat komt omdat ze ook aan de verwerkende industrie leveren."

"Naar mijn mening bestaat het risico op superstructuren, die een kostenstijging genereren, zonder echte steun voor de teler, die de zwakke schakel blijft. Ik denk dat het misschien genoeg zou zijn om een coöperatie op te richten. Een logo en een merk dat voor iedereen geldig is, waarbij alle spelers in de keten overeenkomsten kunnen sluiten met nieuwe exportlanden zoals China, Vietnam, Mexico, Colombia. Adverteren, marktrichtlijnen bepalen, verpakkingen kiezen en nieuwe rassen evalueren zijn nu belangrijk."

Archieffoto

Ongeveer 50% van de Italiaanse peren (niet die bestemd zijn voor de industrie) worden op de markt gebracht door particulieren die 40-50 jaar ervaring hebben.

In vergelijking met de huidige voorraden, zijn de prijzen dit jaar beter dan verwacht, juist omdat er in het algemeen minder is: ongeveer 23% minder Abate, -20% Kaiser en -7% Conference. Vorig jaar werden de laatste leveringen van Abate voor export gedaan in de 20e week, terwijl het seizoen dit jaar zal eindigen in week 18 of 19.

Over de prijzen zegt Fini: "Ik denk dat de prijzen lager zullen zijn dan verwacht. Toch zullen ze niet dramatisch laag zijn, omdat de kosten van een privébedrijf niet zo hoog zijn. Ik ben dan wel directeur maar ik bestuur ook de vorkheftruck."

"Het is niet waar dat we de prijzen zullen drukken, we zijn ondernemers en we streven altijd naar het maximale, in lijn met de vraag / aanbodverhouding."

Publicatiedatum: