Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Meer interesse voor massief karton vanuit Zuid Europa

Hoe verpak je verse groenten en fruit op een duurzame manier zonder ze te verstoppen in bruine kartonnen dozen? Het ontwikkelen van een verpakking die als alternatief voor plastic kan dienen, vraagt dat er met alle mogelijke omstandigheden rekening gehouden wordt. Abelan Videcart heeft daarom op meerdere markten een verpakking van massief karton getest.

“Het materiaal is waterbestendig en is daarom een ideaal alternatief voor plastic dozen," legt Daniel Aristegui uit. "We hebben het product in Europa getest voor kasgroenten en gekoelde producten. Onder meer de Franse steenfruit-, sla- en bloemkoolsector vormden onderdeel van deze testen. In Afrika hebben we de doos getest voor het verpakken van sperziebonen, mango's, druiven en tomaten en in Midden-Amerika voor meloenen, watermeloenen en ananas."

Milieuvriendelijk
De massief kartonnen platen van Videcart zijn opgebouwd uit meerdere lagen kringloop karton. Om een hoge vochtbestendigheid te verkrijgen, worden de buitenzijden met verschillende papiersoorten bekleed, bijvoorbeeld met een polyethyleen coating, terwijl men tegelijk probeert een zo hoog mogelijk  weerstandsniveau te bereiken.

“Massief karton is bestand tegen wrijving, invloeden van buitenaf, druk en vocht. Het materiaal is bijzonder kostenefficiënt voor de logistiek en biedt producten maximale bescherming. Het is eenvoudig te vervangen en verwerken," vervolgt Daniel. "Op een markt waar milieubewustzijn hoog in het vaandel staat, trachten wij producten de verpakkingen te geven die ze verdienen." 

 

Voor meer informatie:

Abelan
www.abelan.com 

Publicatiedatum: