NAGF lanceert bereidingsvideo's met groenten in de hoofdrol!

Babi pangang van schorseneren

Dutch Cuisine en Nationaal Actieplan Groenten en Fruit (NAGF) hebben in samenwerking met Gastronomixs video’s ontwikkeld waarin verschillende bereidingstechnieken van groenten worden getoond. De video’s zijn vrij toegankelijk voor iedereen en vanaf vandaag te bekijken op Gastronomixs.com en dutch-cuisine.nl.

NAGF en Dutch Cuisine zetten zich beiden in om de groenten- en fruitconsumptie in Nederland te verhogen. In samenwerking met Gastronomixs hebben Dutch Cuisine en NAGF twintig video’s ontwikkeld van groentebereidingstechnieken voor professionals in de praktijk en in het koksonderwijs. Het doel van deze kleurrijke video’s is de kennis over het bereiden van groente te bevorderen en professionals te inspireren.

Per video zie je in ongeveer één minuut hoe je stap voor stap groenten op een bijzondere en smaakvolle manier kunt bereiden. Karin Bemelmans, coördinator NAGF: “We eten steeds meer buiten de deur, een mooie kans om nieuwe smaken en gerechten te ontdekken. Groenten die lekker bereid zijn en aantrekkelijk op het bord liggen, in alle kleuren, verleiden consumenten om er meer van te eten. Door 20 video’s te ontwikkelen met bereidingstechnieken voor groente inspireren we chefs en studenten en geven we hun tools om lekker aan de slag te gaan. Het doel en de wens is dat zij meer recepten gaan toepassen waarbij groenten in de hoofdrol staan.”
Tool in de keuken

Gastronomixs is de online ideeëngenerator voor koks en biedt recepten in bouwsteentjes aan waardoor chefs razendsnel nieuwe gerechten kunnen creëren. Daarom hebben NAGF en Dutch Cuisine voor Gastronomixs gekozen om samen deze video’s te ontwikkelen en te implementeren Monique Mulder, medeoprichter Dutch Cuisine: “Nieuwe bereidingstechnieken brengen nieuwe en verrassende smaken los bij groenten. Dit is de kennis die moet worden overgebracht bij de chefs. Zij zijn de ‘game-changers’ en kunnen als geen ander de consument verleiden om meer groenten en fruit te eten door het aantrekkelijk te maken op het bord. Via deze bereidingsvideo’s zullen er meer smakelijke en lekkere groentegerechten op de menukaarten komen en dit stimuleert de consument om meer groenten te gaan eten. Kortom, een win-win voor mens, dier en milieu.’.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven