Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Dick Troost, BioTropic:

"Iets rustigere start met overzees bio-hardfruit dan afgelopen jaar"

Tholen - Bij BioTropic in Bleiswijk is het overzeese hardfruitseizoen alweer een week of vier gaande. "We zitten volop in de groene en rode Williams-peren vanuit Argentinië, de eerste D'Anjou´s zijn aangekomen en de eerste Packhams en Abate Fetel verwachten we eind deze week", vertelt Dick Troost. "We verwachten de komende maanden een aardig volume weg te gaan zetten."



"Het hardfruitaanbod op de Europese markt is groter dan vorig jaar en dat zorgt voor een wat rustigere start. Je ziet veel groothandels nu, zolang het kwalitatief gaat, nog kiezen voor bio-hardfruit van eigen bodem, maar andere spelers en retailers stappen al in met overzees product", vertelt Dick. "Het prijsniveau ligt wel wat lager dan vorig jaar, maar toen was de markt leeg, dus dat is wel goed verklaarbaar."



Eind volgende week wordt het overzeese assortiment gecomplementeerd met de eerste Royal Gala-appelen uit Argentinië, gevolgd door rassen als Cripps Pink en Fuji. In mei gevolgd door de Nieuw-Zeelandse appelen, zoals Royal Gala, Braeburn en Cripps Pink."Het wordt wel even spannend, gezien het aanbod biologische appelen dat er nog in landen als Italië en Duitsland verkrijgbaar is. Vorig jaar was er nagenoeg geen Europese appel meer te krijgen en was er eerder sprake van verdelen dan verkopen, dat zal nu wat anders zijn", vertelt Dick.

BioTropic verkoopt het bio-hardfruit hoofdzakelijk naar de Duitstalige landen, Benelux, Frankrijk en Scandinavië. "Met overzeese bio-peren gaan we traditiegetrouw door tot half juli als de eerste Franse peren op de markt komen, het overzeese appelseizoen loopt nog wel tot eind augustus", besluit Dick.

Voor meer informatie:
Dick Troost
BioTropic
dtt@biotropic.com
www.biotropic.com