FruitMasters installeert 7000 zonnepanelen

FruitMasters installeert de komende periode bijna 7000 zonnepanelen. Hiermee vermindert de grootste fruitcoöperatie van Nederland de eigen CO2 uitstoot. FruitMasters realiseert dit project met behulp van een groeivoucher energie van ontwikkelingsmaatschappij Oost NL.

De zonnepanelen worden geïnstalleerd op verschillende gebouwen op het eigen terrein in Geldermalsen. Het gaat hiermee in totaal om een oppervlak van 1,5 hectare aan zonnepanelen. De opgewekte zonne-energie zal onder andere worden gebruikt voor de koeling van het fruit in de koelhuizen.

FruitMasters kan dit project realiseren door een groeivoucher energie van ontwikkelingsmaatschappij Oost NL. Zo is er door Encon een plan van aanpak gemaakt, een berekening van de elektrotechnische voorzieningen en er is hiermee een SDE+ subsidie aangevraagd en verleend. Hiermee wordt de duurzame energievoorzieningen in Geldermalsen gestimuleerd. De installatie van ruim 7000 zonnepanelen past in de bredere ambities van FruitMasters op het gebied van duurzaamheid.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven