Spaanse Huercasa opent verwerkingsbedrijf in Roemenië

Huercasa, gevestigd in de Spaanse provincie Segovia, is leidend in de levering van bewerkte, kant-en-klare producten in Spanje. Het bedrijf, dat in 2018 een afzet van zo'n 40.000 ton had, wil blijven groeien. Hiervoor staat de bouw van een nieuw verwerkingsbedrijf gepland, in Roemenië. Van daaruit zal het bedrijf gaan afzetten in Duitsland, Polen en Oost-Europa. Op deze manier wil Huercasa zijn afzet in het buitenland, die in 2018 goed was voor 80% van de inkomsten van de onderneming, vergroten. Sinds oktober 2016 maakt Huercasa onderdeel uit van Anecoop en samen zijn de bedrijven bezig met de ontwikkeling van de nieuwe productlijn "Express Slow Food", gericht op de Europese markt.

Volgens een verslag in de Spaanse krant Diaro de Valladolid worden de nieuwe faciliteiten gebouwd op een perceel met een omvang van 200.000 vierkante meter, in Calarasi, in de regio Valaquia. De aanvankelijke begroting bedraagt 3 miljoen euro. Volgens het artikel zal het nieuwe bedrijf gericht zijn op biologische producten vanwege de grote vraag hiernaar in Europa. Naar verwachting zal de afzet van dit verwerkingsbedrijf 25% van de totale inkomsten van Huercasa gaan vertegenwoordigen (zo'n 6.000 ton aan eindproduct). De planning is dat de nieuwe faciliteiten tussen november 2019 en maart 2020 in werking zullen treden, in een testfase. Vervolgens zal het bedrijf in juni 2020 op volle kracht gaan werken.

Met dit verwerkingsbedrijf erbij zal Huercasa beschikken over drie productielocaties: een in Roemenië, een in Sanchonuño en een in Valsaín. Daarnaast heeft het bedrijf sinds 2018 een logistiek platform in de gemeente San Miguel del Arroyo. Voor de bouw hiervan werd 10 miljoen euro geïnvesteerd. Op technologisch niveau is Huercasa bezig met een belangrijke overgang in zijn verwerkingsbedrijven, naar Industrie 4.0. Om dit soort investeringen te kunnen doen bestemt het bedrijf 3% van zijn jaarlijkse omzet voor de R+D+i afdeling. In 2018 draaide Huercasa een omzet van 40,72 miljoen euro, 7% meer dan in de voorgaande periode, "ondanks de problemen als gevolg van de slechte oogst van 2017".

 

Bron: alimarket.es


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven