Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Mercadona plant dc voor online retail

Japan: Walmant-keten Seiyu niet te koop
De nieuw aangestelde CEO van de Japanse supermarktketen Seiyu, Lionel Desclee, heeft ontkend dat het bedrijf ter overname wordt aangeboden. Seiyu, dat onder de paraplu van Walmart valt, zou volgens geruchten in de Japanse media naar een kandidaat voor overname zoeken. De waarde van de overname werd geschat op tussen de ¥300 miljard en ¥500 miljard (tussen de €2,4 miljard en €4,0 miljard). Desclee heeft tegenover verslaggevers in Tokio deze geruchten echter ontkend.
Bron: reuters.com

Spanje: Mercadona plant distributiecentra voor online retail
Mercadona is van plan om distributiecentra voor online retail op te zetten in alle grote steden van Spanje, waaronder Sevilla en Malaga. De keten kan hierdoor zijn bestellingen via online kanalen verdubbelen. De online omzet wordt met 120% verbeterd, terwijl het aantal bestellingen op in totaal 2,2 miljoen per maand neerkomt. Vanaf mei vorig jaar werd een proefperiode gehouden met online distributiecentra in 97 Spaanse gemeentes in Valencia, die via de online winkel Colmena actief waren.
Bron: internationalsupermarketnews.com

Israël: Minder winst in vierde kwartaal van Shufersal
Shufersal, de grootste supermarktketen van Israël, zag in zijn vierde kwartaal de netto winst terugvallen. De reden voor de verminderde winst is de overname en daarbij gepaard gaande renovatie van een drogisterijketen. Shufersal had een netto winst van 49 miljoen shekels (€12,0 miljoen), tegenover de 77 miljoen shekels (€18,8 miljoen) van een jaar geleden.  De omzet steeg met 10,3% tot 3,2 miljard shekels (€781,2 miljoen), terwijl de vergelijkende winkelomzet met 3,0% toenam. Shufersal stemde vorig jaar in met de overname van New-Pharm Drugstores, dat in Israël een keten heeft van enkele tientallen locaties. Voor de overname werd 130 miljoen shekels (€31,7 miljoen) neergelegd. De winkelketen werd heropend onder de naam "Be" en ging in het vierde kwartaal officieel in bedrijf. De kosten stegen door de overname jaar op jaar van 663 miljoen shekels tot 760 miljoen shekels (van €161,8 miljoen tot €185,5 miljoen), wat mede samenhing met de introductie van een nieuwe creditcard en de stijging in kosten door loonsverhogingen.
Bron: reuters.com

Kroatië: Studenac neemt Istarski Supermarketi over
De Kroatische supermarktketen Studenac heeft plannen aangekondigd om de concurrent Istarski Supermarketi over te nemen. Het bedrijf heeft hiervoor om toestemming gevraagd bij de mededingingsautoriteit. Als deze toestemming wordt verkregen, zal Studenac 100% van alle aandelen van Istarski Supermarketi in handen krijgen. Door de overname worden nieuwe investeringen mogelijk gemaakt en zal er informatie tussen beide bedrijven worden uitgewisseld. Mogelijk vergroot dit ook in zoverre de schaal van Studenac dat de keten een marktleider aan de Adriatische kust van Kroatië wordt. 
Bron: esmmagazine.com

VK: M&S vraagt ondersteuning van leveranciers voor Ocado
Marks & Spencer heeft een oproep gedaan bij zijn leveranciers om prijzen te verlagen. De reden hiervoor is de aanloop naar de joint venture, die M&S wil opzetten met Ocado. Volgens directielid Stuart Machin is de ondersteuning van de leveranciers bij de geplande joint venture van cruciaal belang. Machin maakte ook bekend dat dat een groter deel van het volledige assortiment beschikbaar zal zijn bij grotere vestigingen. "Voor ons beider voordeel is het nodig dat we de efficiëntie verbeteren, het volume vergroten en voor meer groei zorgen. We kunnen dit niet doen zonder de volledige ondersteuning van de partners die onze versproducten leveren. Net zoals onze joint venture met Ocado hebben we aan beide zijdes echte partners nodig, waarbij iedereen bijdraagt en ook iedereen hier de vruchten van plukt”, aldus Machin in een brief aan de leveranciers.
Bron: retailgazette.co.uk

Australië: Woolworths moet mogelijk 60 winkels sluiten
Woolworths moet mogelijk tot een derde van het netwerk van zijn discountketen Big W sluiten in verband met tegenvallende prestaties. Dit meldt een rapport van Macquarie Wealth Management. Een beoordeling van Woolworths met betrekking tot de Big W-keten en de bijhorende distributiecentra leidt volgens het onderzoeksbureau waarschijnlijk tot het einde van zo'n 60 vestigingen. Volgens een woordvoerder van Woolworths is deze beoordeling nog in volle gang en zijn er nog geen besluiten genomen.
Bron: insideretail.com.au

VS/VK: Ocado zet kantoor op in omgeving Washington D.C. 
De Britse online supermarkt Ocado is van plan een hoofdkantoor op te zetten in de omgeving van Washington D.C. Aanvankelijk zal Ocado vanaf april een tijdelijke locatie gebruiken in Tyson's, Virginia, voordat de permanente locatie in Washington D.C. in bedrijf zal gaan. Vorig jaar sloot Ocado een aantal overeenkomsten voor samenwerking met het Amerikaanse Kroger en het in Canada gevestigde Sobeys. Aan de hand van de samenwerking met Kroger worden in de komende jaren 20 geautomatiseerde distributiecentra verspreid over de VS opgezet.
Bron: uk.reuters.com

VS: Giant Eagle werkt met IT-bedrijf aan digitale media
Giant Eagle heeft in samenwerking met het IT-bedrijf Quotient Technology een digitaal media-platform opgezet. Onder de naam Giant Eagle Advantage Media werkt het platform aan het verbinden van merken met de consument. Hierbij wordt gebruik gemaakt van doelgerichte digitale marketing en promotieacties, die ervoor zorgen dat de consument relevante informatie krijgt via kanalen en op tijdstippen die voor de klant het beste uitkomen. Quotient Technology is zowel voor dit platform als voor andere mediaprogramma's op GiantEagle.com de exclusieve partner van Giant Eagle. 
Bron: progressivegrocer.com

VS: Ahold Delhaize werkt samen met IBM
De afdeling Retail Business Services (RBS) van de Amerikaanse tak van Ahold-Delhaize gaat samenwerken met IBM. De twee organisaties gaan werken aan een programma, dat ondersteuning moet bieden aan mensen met autisme. Een belangrijke rol in het project is weggelegd voor de IMB-medewerker Dyllan Rafail. Rafail is zelf gediagnosticeerd met autisme en is in het kader van de samenwerking onderdeel van het IT-kwaliteitsgarantieteam van RBS. Zijn bijdrages hebben unieke perspectieven aan het project toegevoegd. Volgens IBM heeft 44% an alle mensen met een stoornis in het autisme-spectrum een gemiddeld tot bovengemiddeld IQ. Tegelijkertijd heeft de helft van alle 25-jarige mensen met autisme nooit een vaste baan gehad. Dit komt met name wegens de uitdagingen die ze tegenkomen bij conventionele sollicitaties. Het samenwerkingsprogramma zorgt voor speciale training en ondersteuning van deze doelgroep.
Bron: winsightgrocerybusiness.com

Canada: Walmart opent gekoeld dc
De lokale overheid van British Columbia staat op het punt om toestemming te verlenen voor een nieuw distributiecentrum van Walmart. De faciliteit wordt opgezet in Campbell Heights en krijgt een oppervlak van 27.500 vierkante meter. De Canadese tak van Walmart kondigde in juli 2018 aan dat er plannen waren voor een investering van CA$175 miljoen (€116,2 miljoen) in een nieuwe distributiecentrum met mogelijkheden voor koelbewaring. De nieuwe faciliteit zal meer dan 60 vestigingen in British Columbia ondersteunen door gekoelde versproducten te leveren. De faciliteit zal onder andere gebruik maken van efficiënte LED-verlichting en lithium-batterijen om het energieverbruik zoveel mogelijk te verminderen.
Bron: globalcoldchainnews.com

Californische supermarktketen sluit twee locaties
De in Californië gevestigde zelfstandige supermarktketen Vintage Grocers heeft plotseling twee van zijn drie locaties gesloten. Een van de locaties was slechts pas in bedrijf gegaan. De overgebleven vestiging in Malibu is de eerste winkel van de keten, die in 2014 werd geopend. Volgens Vintage Grocers zijn de winkelsluitingen het gevolg van een partnerschap met Erewhon Markets. Erewhon Markets is een andere onafhankelijke keten, die vier vestigingen in Los Angeles heeft en is gespecialiseerd in natuurlijke en biologische producten.
Bron: progressivegrocer.com

Publicatiedatum: